Tehosterokotteen voi ottaa jo kuusi viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen – Juupajoen rokotuspisteelle pääsee ajan varaamalla

Juupajoen rokotuskattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on 72,3 prosenttia. Kuva: Juha Jäntti

Koronaviruksen tehosterokotteen voi ottaa nyt jo kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. THL on muuttanut ohjeistustaan syyskuun alussa ja uusi ohjeistus on nyt huomioitu muun muassa Juupajoen terveyspalveluista vastaavassa Mäntänvuoren Terveydessä.

Maanantaista lähtien Mäntänvuoren Terveys antaa tehosterokotusajan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä automaattisesti kahdeksan viikon päähän.

Asiakas voi kuitenkin itse aikaistaa tehosterokotuksensa kuuteen viikkoon siirtämällä hänelle varattua rokoteaikaa. Siirto on tehtävä puhelimitse koronarokotuksen ajanavarausnumeroon. Puhelinnumero on 050 375 6505. Numeroon voi jättää myös yhteydenottopyynnön tekstiviestitse.

Tehosterokotuksen voi ottaa myös ajanvarauksettomissa walk in -rokotustilaisuuksissa. Asiakkaan on huolehdittava, että ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Walk in -päivien rokotuksista asiakkaan ei tarvitse olla yhteydessä koronarokotuksen ajanvarausnumeroon.

Walk in -päivissä annetaan yhä myös ensimmäisiä rokotusannoksia.

Mäntänvuoren Terveys järjestää seuraavat walk in -rokotuspäivät 28. syyskuuta ja 13. lokakuuta. Syyskuussa paikkana on Vilppulan terveysasema ja lokakuussa Länsi-Koskelan koulu Mäntässä.

Juupajoen rokotuspisteillä annetaan edelleen kaikille 12 vuotta täyttäneille koronarokotuksia ajanvarauksella. Tiedotteessaan Mäntänvuoren Terveys mainitsee, että rokotuksille toivotaan vielä erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia, jotta rokotuskattavuus myös näissä ikäryhmissä nousee.

THL:n perjantaisten tilastojen mukaan Juupajoella ensimmäisen rokotusannoksen osalta alhaisin rokotuskattavuus on 25-29-vuotiaiden ikäryhmässä. Rokotteen on ottanut 60,9 prosenttia ikäryhmästä.

Toiseksi alhaisin rokotuskattavuus on 30-34-vuotiaiden ikäryhmässä. Ensimmäisen rokotteen on ottanut 62,7 prosenttia ikäryhmään kuuluvista.

Juupajoella 12-15-vuotiaiden ikäryhmän rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta on 69,o prosenttia ja 16-19-vuotiaiden 64,2 prosenttia.  20-24-vuotiaista peräti 78,4 prosenttia on ottanut jo ensimmäisen rokotteen.

Koko Juupajoen rokotuskattavuus on ensimmäisen rokotteen osalta 72,3 prosenttia. Toisen rokotteen on saanut 53,0 prosenttia juupajokelaisista.

Koronavirustartuntoja Juupajoella on koko pandemian aikana todettu kahdeksan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?