Koronarokotukseen pääsee nyt myös Orivedellä ilman ajanvarausta – paikkana on Oriveden kaupungintalo

Oriveden kaupungintalolla annetaan keskiviikkona 8. syyskuuta koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Paikkana on kaupungintalon toisen kerroksen kokoustilat.

Rokotustilaisuus alkaa kello 15.30 ja päättyy illalla seitsemältä.

Rokotuksen voivat mennä ottamaan kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat orivesiläiset. Omaa rokotusvuoroaan voi joutua odottamaan.

Keskiviikon rokotustapahtumassa annetaan sekä ensimmäisiä rokotuksia että aikaistettuja tehosterokotuksia  eli toisia rokotuksia. Aikaistetun tehosterokotuksen voi ottaa, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

– Ensisijaisesti tietenkin toivomme, että ne henkilöt, jotka eivät vielä ole saaneet rokotusta, tulisivat rokotettavaksi, toteaa Oriveden terveyskeskuksen osastonhoitaja Satu Yrjölä.

Rokotuksen saa edelleen myös ajanvarauksella Oriveden terveyskeskuksesta. Terveyskeskuksessa annettavaan rokotukseen aika varataan verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotuksetorivedella tai puhelimitse numerosta 03 5657 5777. Ajan voi varata sekä ensimmäiseen rokotukseen että aikaistettuun tehosterokotukseen.

Tämän syksyn ylioppilaskirjotuksiin osallistuvilla abiturienteilla on mahdollisuus saada tehosterokotus aikaistetusti. Orivedellä abiturienttien rokotukset järjestetään lukiolla kirjoituksia edeltävällä viikolla.

Rokotukseen menevien on käytettävä rokotuspaikalla kasvomaskia ja kädet on desinfioitava rokotuspaikalle tullessa ja sieltä lähtiessä. Rokotettavalla on oltava mukana Kela-kortti tai henkilökortti.

THL:n tilaston mukaan 3. syyskuuta mennessä Orivedellä ensimmäisen rokotteen on saanut 6 508 henkilöä eli 72,1 prosenttia orivesiläisistä. Toisen rokotteen on saanut 4 710 henkilöä eli 52,4 prosenttia orivesiläisistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?