Orivedelle raportoitiin torstaina yksi uusi koronatartunta – koronarokotukset laajentuvat koskemaan kaikkia 12-15-vuotiaita

Orivedelle on raportoitu torstaina yksi uusi koronatartunta. Kokonaismäärä on nyt 57 tartuntaa. Tartuntoja on viikon aikana todettu yhteensä seitsemän, sillä viime viikon keskiviikkona Orivedelle merkittiin yksi tartunta, jolloin kokonaismäärä oli 51 tartuntaa.

Juupajoella koronatartuntoja on todettu koko pandemian aikana vain kuusi. Viimeisin tartunta on todettu huhtikuun lopulla.

Tays tiedotti torstaina, että keskiviikkona Pirkanmaan laboratorioissa todettiin 90 uutta koronatartuntaa. Näytteitä tutkittiin 1 667.

Lue lisää: Pirkanmaa siirtyy koronan leviämisvaiheeseen – vahva maskisuositus säilyy ja etätyösuositusta jatketaan syyskuun loppuun

Rokotukset laajentuvat kaikkiin 12-15-vuotiaisiin

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti torstaina, että koronarokotuksia tarjotaan jatkossa kaikille 12-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Hallitus muutti vapaaehtoisista koronarokotuksista annettua asetusta ja uusi asetus astuu voimaan 9. elokuuta.

– Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista, ministeriön tiedotteessa todetaan.

Rokotukset voidaan toteuttaa alueellisen harkinnan mukaan esimerkiksi kouluissa tai joukkorokotuksina aikuisväestön joukkorokotusten yhteydessä.

Tähän asti rokotuksia on ollut mahdollista antaa kaikille yli 16-vuotiaille sekä niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?