Ensimmäisenä päivänä myytiin lähes 900 pizzaa – uusi Kotipizza avasi ovensa Orivedellä

Oriveden Kotipizzan yrittäjät Mahmoud Ahmazi (vas.) ja Javad Mirzaee tekevät pizzoja. Kuva: Markus Puolakanaho
Mahmoud Ahmadi (vas.) ja Javad Mirzaee ovat ensimmäistä kertaa Kotipizza-yrittäjiä. Mirzaee kokee, että aikaisempi työkokemus alalla on luonut hyvän pohjan yrittämiselle. Kuva: Markus Puolakanaho

Viime viikon keskiviikkona Orivedelle avatun Kotipizzan taival on alkanut mukavasti. Ensimmäisenä päivänä myytiin lähes 900 pizzaa.

– Tosi hyvin on mennyt. Ihmiset ovat löytäneet perille, ja pizzoja on tullut paistettua aika monta, kertoo Oriveden ravintolan Kotipizza-yrittäjä Javad Mirzaee.

Yrittäjinä Oriveden ravintolassa toimivat myös Mirzaeen veli Ibrahim Mizai ja Mahmoud Ahmadi. Yrittäjäkolmikossa johtavana osapuolena toimii Mizai, jolla oli aiemmin oma ravintola Hämeenkyrössä.

Ahmadi on ensimmäistä kertaa Kotipizza-yrittäjänä. Myös Mirzaeelle yrittäjyys on uutta.

– Vastuuta on paljon enemmän. Pitää huolehtia ravintolasta kuin omasta lapsesta, Mirzaee kertoo.

Mirzaeen, Mizain ja Ahmadin lisäksi työsuhteessa olevia työntekijöitä ei vielä ole, mutta työnhaku Oriveden ravintolaan on nyt auki. Tällä hetkellä Kangasalan Kotipizzan työntekijät käyvät tekemässä työvuoroja Orivedellä.

Mizai luotsaa veljensä Mirzaeen kanssa Oriveden pizzerian lisäksi Kangasalan, Kaarinan ja Turun Hämeentien Kotipizza-ravintoloita.

Orivedellä on hyvä markkinarako

Mirzaee kertoo lähteneensä Kotipizza-yrittäjäksi, koska brändinä Kotipizza on hänen mielestään hyvä, tunnettu ja luotettava.

Entä miksi kolmikko lähti perustamaan pizzeriaa juuri Orivedelle?

Orivesi on Mirzaeen mukaan kasvava kaupunki, ja lisäksi nyt perustettu Kotipizza on Oriveden ensimmäinen.

– Uskon, että täällä on hyvät markkinat, hän kertoo.

Eniten Orivedellä ovat Mirzaeen mukaan menneet kaupaksi tropicana, opera ja special opera -pizzat, sillä ne olivat tarjouksessa ensimmäisenä päivänä.

Koronavirustilanne ei ole Oriveden Kotipizzan alkutaipaleeseen paljoa vaikuttanut.

– Ihmiset ovat uskaltaneet tulla, ja täällä on pöydillä etäisyyttä. Maskit ovat käytössä koko ajan, Mirzaee valaisee.

Leave a Comment