Vastaa kyselyyn: Annatko palautetta, jos olet tyytyväinen tai tyytymätön saamaasi palveluun tai ostamaasi tuotteeseen?

Teetkö reklamaation, jos ostamassasi tuotteessa on vikaa? Lähetätkö kiitoksia, kun saat hyvää palvelua? Kuva: Juha Jäntti

Ihminen kokee kuluttajan ja asiakkaan roolissa monenlaisia tunnetiloja sen mukaan, miten hyvin hänen ostamansa tuotteet tai palvelut täyttävät odotukset. Perusodotus lienee, että ostaja saa juuri sitä, mitä myyjä lupaa. Joskus toteutuma ylittää odotukset, joskus se menee alakanttiin tai todella viimeisen päälle poskelleen.

Kun jokin hankittu hyödyke ei toimi, tai saatu palvelu on ala-arvoista, asiakkaan on keskimäärin helppo herkistyä antamaan kitkerää palautetta. Ainakin jos palautteelle löytyy selkeä kohde, ja tämä on jollakin tavoin tavoitettavissa. Miten on sinun kohdallasi? Jos on aihetta murinoihin tai reklamaatioon, ryhdytkö tuumasta toimeen vai annatko asian olla?

Riittääkö toisaalta kiitoksen aiheeksi se, että vaikkapa pölynimuri kulkee juuri niin kepeästi kuin myyjä lupaa, tai lounaspaikan lounasruoka on juuri sellaista hyvää perusruokaa, jota lounaspaikoista usein toivotaan saavan? Vaatiiko kiitoksen antaminen kenties sitä, että olet saanut yllättyä todella myönteisesti siitä, millaista vastinetta olet saanut rahallesi?

Vastaa kyselyyn ja kerro, annatko herkästi palautetta asiakkaan roolissa? Jos haluat, kerro, millaisessa tilanteessa viimeksi annoit ruusuja tai risuja.

OS: Annatko herkästi palautetta?
Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?