Oriveden kautta kulkevaa juhannuksen junaliikennettä on korvattu busseilla ratatöiden vuoksi – katso tiedot muutoksista ja pysäkeistä

Niemeläntien tasoristeys

Kuvassa VR:n kiskobussi. Kuvituskuva: Juha Jäntti

Juhannusliikenteessä tehdään perinteisesti paljon ratatöitä, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Tampereen ja Jyväskylän välisiin junayhteyksiin on VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterän mukaan tulossa perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään kahden vuorokauden liikennekatko töiden vuoksi. Näitä katkoja korvataan bussikyydeillä.

Katkoja on myös Orivesi–Haapamäki-välillä perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan asti. Näiden vuorojen junat on korvattu linja-autokyydityksellä.

Tampere–Jyväskylä-välin korvaavat bussit pysähtyvät Oriveden Matkahuollossa, mutta eivät pysähdy Oriveden rautatieasemalla. Tampere-Vilppula-Keuruu-Jyväskylä-välin junia korvaavat bussit pysähtyvät taas Oriveden rautatieasemalla sekä myös keskustan junaseisokkeella.

Seinäjoki–Haapamäki–Keuruu–Jyväskylä-välillä junat taas kulkevat juhannuksen aikaan normaalisti.

Myös keskiviikon junia peruttiin

Tampereen ja Oriveden välillä keskiviikkona aamulla kulkevat junavuorot H 421 Tampere–Keuruu ja H 424 Keuruu–Tampere peruttiin ja korvattiin linja-autoilla. Perumisen syynä oli VR:n tiedotteen mukaan tekninen vika. Molemmat junavuorot korvattiin VR:n tiedotteen mukaan linja-autoilla, jotka lähtivät junien lähtöaikaan rautatieasemilta.

Muita peruutuksia Tampere–Orivesi-Välin vuoroihin ei keskiviikkona tullut. Peruuntumisista tiedotettiin keskiviikkona kello 06:48 VR:n verkkosivuilla.

– Meidän verkkosivujemme Junaliikenne nyt -osiosta voi aina tarkastaa ajantasaisen tiedon, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä.

Viestintäpäällikön mukaan tällä hetkellä yhtiöllä ei ole käytössä toimintamallia, jolla lipun ostanut saisi tiedon peruuntuneesta junayhteydestä esimerkiksi tekstiviestillä. VR kuitenkin pyrkii Viisterän mukaan parantamaan yksilöllisen tiedon kertomista asiakkaille, jos tulee esimerkiksi muutoksia omaan lippuun.

– Fintraffic vastaa asemien laiturialueiden infonäytöistä ja kuulutuksista, Viisterä kertoo.

Paikkavarauksellisien junien muutoksista tiedot päivittyvät Viisterän mukaan VR Matkalla -sovellukseen. Asiakkaille pyritään myös laittamaan automaattisesti uudet liput.

Juttua päivitetty 24.6.2021 klo 10:00: Juttuun on lisätty VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterän kommentit ja häneltä saadut tiedot. Otsikkoa on muutettu koskemaan enemmän juhannuksen liikennettä, kun aiemmin otsikko käsitteli keskiviikon junien peruutuksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?