Viisi kysymystä: Oriveden kokoomuksen mukaan tarina hyvinvoivasta ja elävästä Orivedestä markkinoi kaupunkia sen ulkopuolella

Oriveden kokoomus uskoo, että Orivedestä ryhdytään puhumaan, kun paikkakunnalla aletaan tehdä rohkeita päätöksiä. Sellainen voisi olla tonttien kaavoittaminen Hirsilään tai kaupungintalon toimintojen siirtäminen moderneihin vuokratiloihin. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden Sanomat on lähettänyt kaikille Orivedellä ja Juupajoella kuntavaaleihin ehdokkaita asettaneille puolueille viisi kysymystä, joihin vastauksia on pyydetty puolueen näkökulmasta.

Kysymykset lähetettiin sähköpostitse ensisijaisesti paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja valtuustoryhmien puheenjohtajille. Kaikille puolueille esitettiin samat kysymykset. Osa kysymyksistä on kuntalaisten ehdottamia.

Oriveden kokoomuksesta kysymyksiin vastasi puolueen näkökulmasta kunnallisjärjestön puheenjohtaja Henry Ingraeus.

1. Miten houkutellaan asukkaita, yrityksiä ja työpaikkoja Orivedelle?

Tarina hyvinvoivasta, kasvavasta ja elävästä Orivedestä markkinoi kaupunkia sen ulkopuolella. Laitetaan kaupunkina hankkeita rohkeasti liikkeelle, kannustetaan täällä olevia yrityksiä samaan. Tartutaan jokaiseen Orivedestä kiinnostuneeseen asukkaaseen ja yritykseen.

2. Soten siirtyessä maakuntaan, kunnan keskeisin tehtävä on hyvinvoinnin edistäminen ja turvaaminen. Mitkä tekijät ovat tärkeimpiä huomioon otettavia asioita hyvinvoinnin edistämisessä pienessä kunnassa?

Maakuntahallintoon siirtyminen on tätä kirjoittaessa vielä epävarmaa. Joka tapauksessa hyvinvoinnin edistäminen on olennainen asia, on maakuntahallinto tai ei.

Työ, työpaikat ja yleinen toimeliaisuus antavat perustan kaikelle hyvinvoinnille. Kun on yrityksiä ja työpaikkoja, kaupunki saa verotuloja ja voi järjestää kuntalaisten tarvitsemia asioita, joilla hyvinvointia lisätään. Terveydenhoito, vanhuspalvelut, päivähoito, varhaiskasvatus, vapaa-ajan palvelut, liikuntapalvelut jne. saavat rahoituksen asukkaiden ja yritysten työllään ansaitsemistaan rahoista.

3. Pessimistinen Puolanka on jo käsite. Ehdota keinoja, jolla Optimistinen Orivesi saadaan yhtä suureen tietoisuuteen.

Optimismin pitää näkyä aidosti. Pelkkä slogan ei riitä. Oriveden pitää kaupunkina tehdä päätöksiä, jotka uutisoidaan ulkopuolella rohkeina ja optimistisina. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi Hirsilän kaavoittaminen erilaisia tontteja etsiville ja kaupungintalon toimintojen siirtäminen moderneihin vuokratiloihin.

4. Puolueesi valtuustoryhmä saa käyttöönsä 100 000 euroa, jonka se saa käyttää haluamaansa asiaan Orivedellä. Miten sen käyttäisitte?

Tehdään keskeisimmällä paikalla oleva liiketontti rakentamiskelpoiseksi. Valtateiden risteysalueella Kaislahdentien päässä kiertoliittymän ja pysäköintialueen vieressä olevan liiketontti pohjustetaan ja täytetään rakentamisalueelta tasaiseksi ja rakentamiskelpoiseksi. Näkyvällä markkinoinnilla kyseinen paikka löytää varmasti rakentajan ja tälle molemmilta valtateiltä helposti saavutettava liikepaikka saadaan tuottavaan käyttöön.

5. Puolueesi kuntavaalislogan on Sano kyllä Oriveden uudistamiselle. Kerro, mitä slogan konkreettisesti tarkoittaa Oriveden kannalta.

Sanotaan mieluummin kyllä kuin ”mutta kuin”. Oriveden tulee olla ennakkoluuloton ja rohkeampi kuin aikaisemmin rakennettaessa elinvoimaa kaupunkiin.

Leave a Comment