Poliisi ohjeistaa: Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa!

Sisä-Suomen poliisi kehottaa viettämään vappua maltillisesti vain lähipiirin kanssa ja noudattamaan edelleen alueellisia ohjeita ja rajoituksia.

– Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa. Pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja riskit ovat yhä olemassa. Kokoontuminen keskustoihin tai puistoihin ei vielä ole turvallista. Kun vielä jaksamme noudattaa ohjeita ja rajoituksia, niin saamme ehkä kesäksi enemmän mahdollisuuksia myös liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen, muistuttaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Huomioi kokoontumisrajoitukset

Poliisi tekee vappuna näkyvää valvontaa kaikissa Sisä-Suomen alueen taajamissa.

Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä kokoontumisrajoitusten ja ravintolatoiminnan rajoitusten noudattamista. Jos poliisi havaitsee kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräämä kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella huhtikuun loppuun saakka. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on voimassa kymmenen hengen kokoontumisrajoitus.

Toukokuun alusta lähtien Länsi- ja Sisä-Suomessa kokoontumisrajoitus rajataan kymmeneen henkeen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja 20 henkeen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Aluehallintoviraston määräys on voimassa 16. toukokuuta asti.

Vinkki vanhemmille: Kysy alaikäisen vappusuunnitelmista

Poliisi valvoo vappuna erityisesti myös alaikäisten päihteiden käyttöä.

Poliisi pyytää tiedotteessaan aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä ja pyytää muistuttamaan heitä koronaan liittyvistä kokoontumisrajoituksista ja alaikäisten alkoholinkäyttökiellosta.

– Vahva suositukseni kaikille vanhemmille: Keskustele nuorten ja etenkin alaikäisten kanssa vappusuunnitelmista ja seuraa heidän tekemisiään. Vanhempien vastuu on myös omalta osaltaan muistuttaa lapsia ja nuoria koronaan liittyvistä kokoontumisrajoista, muistuttaa Nojonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?