Vastaa kyselyyn: Oletko ripustanut linnunpöntön?

Pönttöseuranta pikkuvarpuset

Oriveden Sanomien edellisen toimitilan pihaan ripustettu linnunpönttö sai viime kesänä asukkaat kattonsa alle. Kuva: Juha Jäntti

Linnunpönttöjä voi ripustaa mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta lintujen pesimäkautta ajatellen paras ajankohta on varhaiskevät.

Linnunpönttöjä tarvitaan, sillä kololinnuilla on pulaa pesimäpaikoista. BirdLife Suomi kertoo nettisivuillaan pesäpulan johtuvan siitä, että luonnonkoloja on nykyään liian vähän.

Hyötyä pöntöistä on myös pesimäkauden ulkopuolella. Talvella pöntöt puolestaan toimivat muun muassa lintujen ja oravien yöpymis- ja suojapaikkoina.

Pönttöjä on helppo tehdä itse, mutta niitä voi hankkia myös valmiina. Monet yhdistykset myös järjestävät keväisin pönttötalkoita.

Pönttöjä voi ripustaa mihin tahansa ja jopa lähekkäinkin, jos pöntöt ei ole tarkoitettu samalle lajille. Se kannattaa kuitenkin muistaa, että linnunpöntön ripustamiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Vastaa kyselyyn ja kerro oletko ripustanut linnunpöntön? Voit myös kertoa vinkkejä linnunpönttöjen nikkarointiin ja siitä, millaisia asukkaita pönttöihin on tullut.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.
Infoa äänestystuloksista
Äänestämisen jälkeen näet tämänhetkiset äänestystulokset. Toivomme, että jokainen äänestäjä äänestäisi vain kerran, jotta reaaliaikaiset äänestystulokset pitäisivät paremmin paikkansa. Monta kertaa äänestäminen vääristää tuloksia, ja siksi poistamme monta kertaa äänestäneiden ylimääräiset äänet siinä vaiheessa, kun kerromme myöhemmin äänestyksen tuloksista lukijoillemme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?