FUN Tampere tempaisee Ilveksen juniorityön hyväksi – Ilves-selostaja avaa juontajan uransa 24 tunnin suoralla lähetyksellä

Mikko Aaltonen

Mikko Aaltonen juontaa vuorokauden kestävän hyväntekeväisyyslähetyksen. Kuva: Saara Kujansuu

FUN Tampereella kuullaan Ilveksen 90-vuotispäivänä ensi viikon lauantaina 24 tunnin mittainen suora hyväntekeväisyyslähetys, Keltavihreä vuorokausi.

Lauantaina aamulla alkavaan maratonlähetykseen kuuluu myös Ilveksen runkosarjaohjelman viimeinen liigaottelu Ilves-Tappara.

Ottelun tulkitsee FUN Tampereen jääkiekkoselostaja Mikko Aaltonen, jonka mielessä ajatus hyväntekeväisyysspektaakkelista on muhinut jo syksystä 2015.

– Idean sain FUN Tampereen Kiekon ensimmäisenä syksynä, ja nyt oli hyvä aika jalostaa se käytäntöön, sanoo viidettä kautta Ilves-pelejä FUN Tampereella selostava Aaltonen.

Lähetyksellä kiinnitetään huomioita huhtikuun alussa alkaneeseen ja koko huhtikuun kestävään keräykseen. Ilves ry:n järjestämällä keräyksellä saadut varat ohjataan Ilves-junioreiden olosuhdemaksuihin ja Kari ”Kilu” Järvisen luistelukouluun.

– Jos yhdenkin lapsen kynnys aloittaa harrastus saadaan hyväntekeväisyydellä matalemmaksi, olemme onnistuneet, kertoo Aaltonen.

Selostaja ensimmäisen kerran juontajana

Ammattiselostaja Aaltonen on erikoisessa tilanteessa. Vaikka hän on selostanut vuosien ajan, niin radiojuontajan debyyttinsä hän tekee nyt 24 tunnin suorassa lähetyksessä.

– Odotan Keltavihreästä vuorokaudesta yhtä elämäni hauskimmista keikoista. Olen parhaimmillani silloin, kun jää pikkuisen tilaa improvisaatiolle ja tässä lähetyksessä on varmasti sellaisia hetkiä luvassa, ennakoi Aaltonen.

Lähetystä juontavat Aaltosen lisäksi muut FUN Tampereen aalloilta tutut äänet, kuten Valtteri Makkonen. Luvassa on Ilves-henkisiä haastatteluja Pohjois-Amerikasta asti, kiekkovisailua, hyvää musiikkia, rentoa tunnelmaa sekä yllätyksiä.

Myös kuulijat voivat osallistua lähetykseen puhelimitse tai somen kautta.

Ilves ry:n varapuheenjohtaja Jarmo Huhtala näkee kampanjan osoituksena välittämisestä.

– Välittäminen on toisten kunnioittamista ja reilua asennetta. Se on välittämistä niin yksilöstä kuin yhteisöstä, jokaisesta ihmisestä ja samalla koko joukosta. Tämä hyväntekeväisyyskampanja on hyvä mahdollisuus viedä positiivista sanomaa eteenpäin, sanoo Huhtala.

Ajoituksellisesti tempaus osuu paitsi Ilveksen merkittävään juhlapäivään, myös yhteiskunnallisesti haastavaan tilanteeseen. FUN Tampereella paikallinen hyväntekeväisyystyö nähdäänkin erittäin tärkeänä juuri tässä hetkessä.

– Koronakriisin supistettua huomattavasti lasten ja nuorten kohtaamisia vastuullisten aikuisten kanssa, on yhteiskunnan nuorimpien jäsenten hyvinvoinnista oltu syystäkin huolissaan. Vastuullisen, paikallisen seuratoiminnan selviytyminen koronakriisin yli onkin koko alueen ihmisten hyvinvoinnin kannalta keskeinen asia, jonka jälleenrakentamista FUN Tampere Ilves-Hockey Oy:n ja Ilves ry:n pitkäaikaisena kumppanina tahtoo olla tukemassa, kertoo FUN Tampereen ohjelmapäällikkö Valtteri Kujansuu.

FUN Tampere kuuluu Tampereella FM-taajuudella 89,0 MHz ja netissä osoitteessa funtampere.fi. FUN Tampere on osa Radio Sun Oy:tä, joka kuuluu Pirmediat-mediaryhmään. Pirmediat-mediaryhmään kuuluvat myös paikallislehdet Oriveden Sanomat, Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?