Lukijan kuva: Leskenlehti on nyt bongattu

Eila ja Pekka Kyllästinen kuvasivat Vehkalahdessa lenkillään kukkivan leskenlehden. Kuva: Pekka Kyllästinen

Kevään merkkejä alkaa jo näkyä runsaasti Orivedellä. Yhden sellaisen havaitsivat Eila ja Pekka Kyllästinen ollessaan lenkillä lauantaina 27. maaliskuuta. Leskenlehti kukki kirkkaan keltaisena Vehkalahdessa.

Luonto-Liiton kevätseurannan mukaan Tampereen lähettyviltä ensimmäinen kukkiva leskenlehti on bongattu Vesilahdesta 26. maaliskuuta. Viikonloppuna havaintoja Kevätseurannan karttaan on käyty kukkivasta leskenlehdestä merkitsemässä myös Sastamalasta. Yhteensä leskenlehtihavaintoja on viikonlopun aikana kartalle tullut yli 30 kappaletta.

Kevään tulosta kertovat myös pajunkissat. Niitä on Onninpolun varrella kuvannut Eelis Pulkkinen.

Kevään merkit, pajunkissat

Pajunkissoja on Onninpolun varrella. Kuva: Eelis Pulkkinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?