Juupajoella on rokotettu kymmenesosa väestöstä – rokotusvuoroon ovat päässeet 55-69-vuotiaat, joilla on vakavasti altistava sairaus

Juupajoella koronarokotuksia annetaan yhä 70 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille henkilöille sekä heidän omaishoitajilleen.

Ryhmään kuuluvat voivat varata ajan rokotukseen numerosta 050 375 6505 maanantaista torstaihin kello 8.30-15.30 ja perjantaisin kello 8.30-14.15.

Jos aikaa ei ole juuri soittohetkellä annettavana, otetaan soittajan yhteystiedot ylös myöhempää yhteydenottoa varten.

Juupajoelta rokotusaikoja voivat varata myös 55-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Ryhmään kuuluvien ajanvarausnumero on 040 574 1434. Numero on avoinna samaan tapaan kuin 70 vuotta täyttäneiden ajanavarausnumero.

Vakavasti altistavia sairauksia tai tiloja ovat elinsiirto tai kantasoluhoito, aktiivisessa hoidossa oleva syöpä, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja downin oireyhtymä.

Mäntänvuoren Terveyden tiedotteessa todetaan, että ryhmään kuuluva voi varata ajan rokotukseen myös Pihlajalinnan terveyssovelluksen chatin kautta. Aikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää.

Rokotuksia annettaan THL:n ohjeistamassa järjestyksessä sitä mukaa kuin eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteita saapuu pieniä eriä viikottain.

Juupajoella rokotukset annetaan Juupajoen terveysasemalla. THL:n tilastoinnin mukaan ensimmäisen rokotuksen Juupajoella on keskiviikkoon mennessä saanut 11,4 prosenttia väestöstä. Se tarkoitttaa 204 henkilöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?