Nettikyselyn vastaajat eivät lämpene omalle ehdokkuudelle – vaatimuslista ehdolle asettuville on pitkä, mutta yksi sana toistuu

Viime viikonlopun nettikyselyssämme haarukoitiin vastaajien intoa lähteä ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Vaikka ehdokaslistojen täyttö on juuri nyt kiihkeimmillään, ei kysely herättänyt suurta intohimoa. Vain yksi tunnusti puntaroivansa vielä ehdokkuutta, muut vastaajat ilmoittivat, etteivät varmasti lähde ehdokkaaksi.

Paria vastaajaa oli joku puolue lähestynytkin, mutta todennäköisyys ehdokkuuteen on silti jokseenkin olematon.

Ehdokkaaksi ryhtyville vastaajat antoivat kuitenkin pitkän rivin ominaisuuksia, joita he näiltä odottavat. Useammassakin vastauksessa toistui yksi sana, luotettavuus. Myös avarakatseisuutta, sinnikkyyttä, uudistushalua, yhteistyökykyä, näkemystä ja jämäkkyyttä peräänkuulutettiin. Kovaa työtäkään ei saa pelätä tärkeiksi kokemiensa asioiden hyväksi ponnistellessa.

– Lisäksi kuntatalouden ymmärtäminen ja rohkeus tehdä esityksiä ja olka jopa eri mieltä kuuluu perusvaatimuksiin, listasi yksi vastaajista.

– Yhteistyökykyinen yli puoluerajojen. Yhden asian aatteella ei kuntapolitiikkaa tehdä. Pitää olla näkemystä asioista ja hyväksyä eri katsantokannat, toivoo toinen nettikyselyn osallistuja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?