Äänikirja kiinnostaa ja jonkin verran koukuttaakin

Kuva: Juha Jäntti

Äänikirja on selvästikin saanut jalansijaa kirjojen ystävien keskuudessa. Oriveden Sanomien kyselyssä tiedusteltiin innostusta äänikirjojen kuunteluun.

Kyselyyn tuli 37 vastausta. Seitsemän vastaajaa kertoi kuuntelevansa äänikirjoja päivittäin. Silloin tällöin kuuntelijoita oli 13, ja neljä vastaajaa oli lähinnä tutustunut aiheeseen.

Reilu kolmannes eli 13 vastaajaa oli vielä vailla kokemusta äänikirjoista.

Joillekin vastaajista äänikirjoilla on suuri merkitys päivittäisessä elämässä. Kirjasta nauttiminen on mahdollista lenkillä käydessä, kotitöiden aikana tai muuten vain osana rentoa oleilua.

– On kiva kuunnella, kun tekee yksin töitä, jos ei tarvitse paljoa ajatella mitä tekee. Kuuntelen paljon lenkillä ja automatkoillakin, kun olen itsekseni liikkeellä, yksi vastaajista kertoi.

Yksi vastaajista kertoi, että hänellä on heikentynyt näkökyky. Siksi äänikirja on hieno mahdollisuus päästä uppoutumaan kirjojen maailmaan.

Eräs vastaaja kuuntelee kirjaa usein illalla sängyssä.

– On rentouttavaa vain sulkea silmät ja kuunnella. Mutta väliin sitä nukahtaa, ja sitten ei ole aavistustakaan, missä kohtaa olin oikeasti menossa. Se on ainoa haittapuoli.

Useampikin vastaaja pitää äänikirjan kuuntelua rentouttavana. Toisaalta äänikirja ei kuitenkaan kokonaan korvaa perinteistä kirjaa. Vastaajissa oli myös niitä, joiden mielestä painettu kirja on se ainoa oikea.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?