Yli 80-vuotiaiden rokotusaikoja on saatavilla Orivedellä keskiviikosta alkaen, mutta rajoitetusti

Koronarokotukset etenevät seuraavien kahden viikon aikana ennakoitua hitaammin. Kuva: Juha Jäntti

Koronarokotteiden saatavuusongelmat hidastavat rokotuksia koko Pirkanmaalla. Tässä vaiheessa viiveet koskevat yli 80-vuotiaiden rokotuksia.

Tilanteesta huolimatta Oriveden terveyskeskus avaa keskiviikkona 27. tammikuuta ajanvarausnumeron koronarokotuksia varten. Rokotuksen yli 80-vuotiaille alkavat 2. helmikuuta.

Rokotevalmistaja pystyy toistaiseksi toimittamaan Suomeen suunniteltua pienempiä rokotemääriä. Rokotusaikojen määrät ovat tämän vuoksi parin viikon ajan suunniteltua vähäisempiä, mutta rokotteiden määrän lisääntyessä rokotusaikojakin tulee lisää.

Ajanvarauspuhelinnumero on 03 565 75777. Rokotusaikoja ei ole mahdollista varata muista terveyskeskuksen puhelinnumeroista. Ajanvarauksen yhteydessä varataan sekä ensimmäinen rokoteaika että aika tehosterokotteelle 21-28 vuorokauden päähän.

Ajanvaraus on avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 12.30-15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8-11.

Joukkorokotuksia on alustavasti arveltu päästävän alkamaan helmi-maaliskuun vaihteessa. Ajankohta tarkentuu ikäkausirokotusten jälkeen.

Juupajoella ei toistaiseksi anneta uusia aikoja

Mäntänvuoren Terveyden taholla ja siten myös Juupajoella koronarokotusten ajanvaraus yli 80-vuotiaille jatkui vielä viime perjantaina. Rokotetta ei kuitenkaan pystytä tarjoamaan kaikille rokotusajan varanneille.

Koska rokotteen saatavuusongelma tuli ilmi vasta viime viikon lopulla, rokotusaikoja ehdittiin lisätä vielä nyt alkuviikon päiville rokotusten nopeuttamiseksi.

Kaikki asiakkaat, joiden rokotusaika joudutaan toistaiseksi perumaan, saavat erikseen yhteydenoton. Ajanvaraustiedot säilytetään, ja terveyspalvelut tarjoavat näille asiakkaille uudet rokotusajat heti, kun rokotuksia on mahdollista jatkaa.

Aikojen antaminen on keskeytetty, mutta numero vastaa edelleen yli 80-vuotiaiden koronarokotukseen liittyviin kysymyksiin. Yli 80-vuotiaat voivat jättää yhteystiedot myöhempää yhteydenottoa varten. Ajanvaraus avautuu heti, kun rokotteita on jälleen saatavilla. Tästä tiedotetaan erikseen verkossa ja paikallislehdissä.

Ajanvarausnumero 050 375 6505 vastaa arkipäivinä maanantaista torstaihin kello 8.30-15.30 ja perjantaisin kello 8.30-14.15.

Muokattu 26.1.2021 kello 19.00: Lisätty ajanvarausnumeroiden palveluajat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?