Kustannustuen toisella kierroksella on myönnetty orivesiläisille yrityksille 73 000 euroa

Moni pirkanmaalainen yritys on jo hakenut kustannustukea toisella hakukierroksella. Kuva: Juha Jäntti

Yritysten kustannustuen toinen hakukierros on meneillään. Tukea on maksettu tällä kierroksella koko maassa 52 miljoonaa euroa. Orivesiläiset yritykset ovat saaneet tähän mennessä myönteisiä tukipäätöksiä noin 73 000 euron arvosta.

Orivedeltä on useita hakemuksia edelleen käsittelyssä. Juupajoen osalta ei ole valmiina vielä yhtään tukipäätöstä.

Kustannustuen tarkoitus on tukea tuen saannin ehdot täyttäviä yrityksiä selviytymään koronapandemian aiheuttamista tulonmenetyksistä. Toisen kierroksen haku alkoi joulukuussa, ja haku jatkuu 26. helmikuuta saakka.

Valtiokonttori on vastaanottanut runsaat 10 000 tukihakemusta. Noin 70 prosenttia hakemuksista on käsitelty. Tukea on myönnetty noin 2 200 yritykselle, ja tuen määrä on keskimäärin 23 000 euroa.

Uusimaa ja Pirkanmaa vahvimmilla

Tällä hetkellä tukea on myönnetty eniten Uudellemaalle ja Pirkanmaalle, yhteensä yli 32 miljoonaa euroa.

Maksetun tuen määrää selittävät erot saapuneiden hakemusten määrissä. Uudellamaalla 4,5 prosenttia alueen yrityksistä on hakenut tukea, kun esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla vastaava luku on 2 prosenttia.

Eniten tukea on tähän mennessä maksettu palvelualoille. Suurimmat tuensaajat ovat matkailu- ja ravitsemisaloilla. Näiltä aloilta on myös haettu eniten tukea.

Rakennusalalta saapuneiden hakemusten määrä on ollut odotettua pienempi. Tämä näkyy myös alalle jaetun tuen määrässä, joka on tällä hetkellä hieman yli miljoonaa euroa. Majoitus- ja ravitsemisaloille tukea on puolestaan maksettu 11 miljoonaa euroa.

Leave a Comment