Tays Hatanpään äitiysultra muuttaa Tays Keskussairaalaan – tutkimuksia kahdessa Taysin rakennuksessa

Tays Hatanpään äitiysultra muuttaa kahdessa osassa perjantaina 22.1. ja maanantaina 25.1. Tays Keskussairaalaan. Uusi osoite on Elämänaukio 2.

Hatanpään äitiysultra on vastannut raskauden ajan seulontaultraäänitutkimuksista Tampereen ja Oriveden kaupunkien odottaville äideille ja tehnyt ultraäänitutkimuksia lähetteen perusteella myös muille Pirkanmaan sairaanhoitopiirin asukkaille.

Jatkossa ultrat B- tai D-rakennuksessa, ohjaus ilmoittautuessa

Kaikki Taysin äitiysultrat tehdään 26. tammikuuta alkaen Tays Keskussairaalan B- ja D-rakennuksissa. Hatanpään äitiysultra muuttaa B-rakennuksen 2. kerrokseen äiti-lapsiyksikön 2a tiloihin sekä D-rakennuksen kolmanteen kerrokseen raskaus- ja päivystysyksikön yhteyteen äitiyspoliklinikalle.

Tays Keskussairaalaan saavuttaessa asiakkaat ilmoittautuvat pääaulan automaatilla, joka ohjaa oikeaan yksikköön osastolle 2a tai raskaus- ja päivystysyksikköön.

Seulontaultraäänitutkimuksiin tullaan neuvolan terveydenhoitajan ohjeiden mukaisesti. Ajan voi varata OmaTays-palvelun kautta. Muihin ultraäänitutkimuksiin tullaan lähetteellä. Kaikki lähetteet osoitetaan Taysin äitiyspoliklinikalle, josta aika varataan sopivalle vastaanotolle.

Parkkihallista tai pääovesta sairaalan pääaulaan

Omalla autolla tullessa ajetaan pysäköintihalliin osoitteessa Kuntokatu 2. Hallista pääsee hissillä suoraan D-rakennukseen tai liukukäytävää pitkin sairaalan pääaulaan.

Julkisilla kulkuneuvoilla tullessa käytetään sairaalan pääsisäänkäyntiä. Pääoven eteen ei voi ajaa autolla. Pääaulasta pääsee B-rakennukseen ja D-rakennukseen.

Oikeus kahteen maksuttomaan ultraäänitutkimukseen

Uudet tilat eivät vaikuta asiakkaan palveluun äitiysultrassa. Mikäli seulonnassa epäillään sikiön poikkeavuutta, raskaana olevan on mahdollisuus osallistua jatkotutkimuksiin, joita järjestetään äitiyspoliklinikalla.

Äitiysultrassa tehdään raskaudenajan maksuttomat sikiöseulonnat, jotka ovat joko ultraäänihoitajan tai lääkärin tekemiä. Lääkärin seulontatutkimukseen ohjataan ne potilaat, jotka sairastavat pitkäaikaissairauksia tai joiden edellisissä raskauksissa on ollut ongelmia.

Tutkimuksilla seulotaan sikiön rakenteellisia kehityshäiriöitä sekä määritellään raskauden kesto ja sikiöiden lukumäärä kohdussa.

Suomessa jokainen raskaana oleva on oikeutettu kahteen maksuttomaan ultraäänitutkimukseen, jotka liittyvät sikiöseulontaan. Tutkimukseen osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Poikkeava seulontatulos ei merkitse sikiön sairautta vaan sitä, että tarvitaan jatkotutkimuksia. Normaali seulontatuloskaan ei takaa tervettä lasta.

Lääkärit ja hoitajat tekevät myös maksullisia ultraäänitutkimuksia, joihin tullaan lähetteellä. Mikäli käynti on maksullinen tai muuttuu maksulliseksi, lasku lähetetään postitse kotiin. Myös perumatta ja käyttämättä jääneestä ajasta peritään maksu, muistuttaa Tays tiedotteessaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?