Toiveikkaina lähdettiin uuteen vuoteen – vain yksi kertoi tuntevansa lohduttomuutta

Eikö juuri tämä pitkän pilvisen ja sateisen jakson jälkeen taivaalla pilkistävä sininen kuvasta ja viritä toiveikkuutta, jos mikä? Kuva: Anne Kotipuro.

Nettikyselyssämme pyysimme tiivistämään odotukset vuodelle 2021 yhteen sanaan.

Selvästi useimmiten vastauksissa toistui toiveikkuus tai toivo. Jännittäväksikin uutta vuotta uumoiltiin. Yksi odotti vakautta, toinen kesää.

Vain yksi vastaaja tiivisti tunnelmansa lohduttomuudeksi. Lohduttomuuden takaa löytyivät perusteiksi kaupungin vire sekä näkemyksien ja visioiden väsähtänyt olemus.

Kesään päätynyt odottelee erityisesti lämpöä.

Toiveikkuus tiivistyy tietenkin koronatilanteeseen.

– Viime vuoden jälkeen on pakko uskoa siihen, että asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Ilman toivoa elämästä katoaisi ilo, kuvailee yksi vastaajista.

– Epidemian hellitettyä kaikki on paremmin. Pääsen ulkomaille lastenlasten kanssa, vakuuttaa toinen.

– Toivoaan ei saa koskaan menettää. Pitää muistaa erityisesti nyt koronan aikana, toteaa kolmas. Kunpa sen muistaisimme!

Uuden vuoden lupauksiin suhtautuminen jakautui jokseenkin tasan. Yhtä moni ilmoitti napakasti, ettei tee niitä koskaan, ja saman verran ilmoitti, että ”ehkä se oli lupaus”. Siis ainakin varovaisia aikeita…

Vain kaksi vastaajaa halusi paljastaa lupauksensa. Toinen aikoo hillitä turhaa ostamista, joskin epäilee hiukan itsekin, pitääkö lupaus.

Ja se toinen avautunut lupaa pitää itsestään huolta. Siis hoitaa terveyttä ja liikkua, kuten jo tekeekin. Sen lisäksi hän aikoo käydä kampaajalla, hieronnassa ja jalkahoidoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?