Elenia vaihtaa Orivedellä 3 000 asiakkaan sähkömittarit

Sähköverkkoyhtiö vaihtaa Orivedellä 3 000 vanhanmallista sähkömittaria uusiin etäluettaviin mittareihin. Kuva: Aidon oy

Sähköverkkoyhtiö Elenia vaihtaa Orivedellä noin 3000 asiakkaalleen uudet sähkömittarit. Nyt käytössä olevat mittarit ovat tulossa käyttöikänsä päähän.

Elenia on aloittamassa uusien sähkömittareiden asennukset Orivedellä yhteistyössä Voimatel Oy:n kanssa. Asennukset alkavat talvella ja jatkuvat kesään 2021. Uudet älykkäät sähkömittarit toimittaa kotimainen Aidon Oy.

Asiakkaat ja isännöitsijät saavat mittarinvaihdosta ennakkotiedon postitse näinä päivinä. Kotitaloudet saavat vielä myöhemmin erikseen ehdotuksen asennusajasta.

Elenian mukaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sähköä tuotetaan yhä enemmän auringolla ja tuulella, jolloin sään vaihtelut vaikuttavat sähköntuotannon määrään. Tarve sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainottamiseen kasvaa.

Sähköverkot ja sähkönkulutuksen mittaus kokevat muutoksia uusien vaatimusten vuoksi. Uusi tekniikka tuottaa myös sähkön käyttäjille nykyistä reaaliaikaisempaa tietoa heidän omasta sähkönkulutuksestaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?