Yläkentällä ehdittiin jo kiekkoilla – kunnon jää saadaan vasta pakkasten myötä

Yläkentän ulkokaukalossa on päästy luistelemaan jo parina päivänä. Nyt jäädytysten kanssa odotellaan pakkaskelejä. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupungin liikuntapuolen väki ja Fortunan talkoolaiset ahkeroivat jäähallin viereisellä yläkentällä joulunaluspäivinä. Ulkokaukaloon saatiin jo lupaavasti jäätä niin, että luistelijat ja kiekkoilijat ottivat ensimmäiset tuntumat jäällä menoon uudenvuoden aluspäivinä.

Keskiviikkoaamuna kaupungin väki levitti kaukaloon uuden vesikerroksen, mutta jäätyminen oli hitaanpuoleista. Lämpötila oli juuri ja juuri pakkasen puolella. Märän puoleinen lumipyry sakeni iltapäivän mittaan.

Jää on ollut vielä epätasaista, ja jäädytyksen yhteydessä monttupaikkoihin jää paksumpi kerros vettä. Siten jäätyminen vaatii pienellä pakkasella runsaasti aikaa.

– Parempihan se olisi, mitä enemmän olisi pakkasta. Pari-kolme astetta on vielä vähänlaisesti, ja nyt taidetaan olla lähellä nollaa. Kunnon jäätä saadaan heti, kun keli kylmenee, liikuntapaikkahoitaja Terho Jaakkola lupasi keskiviikkona.

Sääennuste lupaa viikonlopusta alkaen kylmenevää säätä. On lupa odottaa, että yläkentän jäällä on vilskettä jossain vaiheessa ensi viikolla.

Jäähalli on suljettuna koronarajoitusten vuoksi ainakin 10. tammikuuta saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?