Ministeriö on myöntänyt seurantaloja omistaville yhteisöille avustuksia – usea lähiseudun yhteisö sai kyseistä koronatukea

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia seurantaloja omistaville yhteisöille, joiden toiminnan harjoittamista ovat vaikeuttaneet tai estäneet koronapandemiasta aiheutuneet rajoitukset.

Kohdennettua avustusta tuli myös Orivedelle ja Juupajoelle. Yksi avustuksen saaneista yhteisöistä oli Västilän Voima. Se sai 3 500 euroa.

– Anoimme avustusta, sillä suurin osa Västilän Voimantalolla järjestettäväksi suunnitelluista seuran omista aktiviteeteistä tai ulkopuolisten tahojen suunnittelemista maksullisista tilavarauksista on mennyt vuoden aikana peruutukseen. Samalla talosta johtuvat kulut ovat kuitenkin pysyneet lähes samoina, Västilän Voiman puheenjohtaja Jyrki Tuomaala kertoo.

Ajankohtaisin esimerkki peruutuksista Västilässä on Tapanin tanssit, joita ei nyt järjestetä.

Avustusta saivat muutkin paikalliset yhteisöt. Eräjärven Seuratalo Oy sai 1 500 euroa, Juupajoen Demarit 2 000 euroa ja Längelmäen Kirkonseudun kyläyhdistys 2 900 euroa.

Oriveden Sosialidemokraattinen yhdistys sai avustusta 5 000 euroa, Siitaman Nuorisoseura 3 000 euroa ja Talviaisten seudun kyläyhdistys 3 000 euroa.

Leave a Comment