Pirkanmaalle 10 henkilön kokoontumisrajoitus – avin tiukennukset ovat voimassa kolme viikkoa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tiistaina päätöksen, jolla rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä aiempaa tiukemmin. Päätös on voimassa kolme viikkoa.

Avin mukaan tiukempi rajoitus tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Päätöksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa voi 2.12.–21.12.2020 välisenä aikana järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia vain, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirusohjeen mukaisesti.

Lisäksi osallistujamäärää rajoitetaan Pirkanmaalla siten, että sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa ja Punkalaitumen kunnassa saa koolla olla enintään 10 henkilöä.  Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi), Vaasan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvissa kunnissa saa koolla olla enintään 20 henkilöä.

Avin tiedotteessa painotetaan, että koronaepidemian hillitseminen vaatii nyt lisätoimia fyysisten kontaktien vähentämiseksi, sillä epidemia on viimeisten viikkojen aikana Suomessa kehittynyt huonompaan suuntaan.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella sairaanhoitopiirit Vaasan sairaanhoitopiiriä lukuun ottamatta raportoivat koronatilanteen heikentyneen selvästi viikolla 48. Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueet ilmoittavat olevansa tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Uusia tartuntoja esiintyy kaikilla alueilla ja tilanne muuttuu nopeasti. Tartuntoja on löydetty enenevässä määrin myös iäkkäämmillä ihmisillä.

– Tämä saattaa lisätä sairaalahoidon tarvetta tulevien viikkojen aikana. Aiemmin annettua kokoontumisrajoitusta on siten välttämätöntä tiukentaa kolmen viikon ajaksi koko Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella, tiedotteessa todetaan.

Leviämisvaiheen välittömässä uhassa olevilla alueilla rajoitukset asetetaan muita alueita tiukemmiksi. Jos paikallinen tilanne vaatii, aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia on mahdollista tiukentaa tai täydentää kuntien tekemillä päätöksillä. Aluehallintovirasto voi myös arvioida rajoituspäätöstään uudestaan, jos epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?