Fortuna vie junnujoukkueet ulos harjoittelemaan, kun jäähalli menee kiinni

Fortunan treenit ja ottelut joutuvat tauolle, kun jäähalli menee kiinni. Ainakin junnujoukkueet jatkavat korvaavaa harjoittelua ulkosalla. Kuva: Juha Jäntti

Jäähallin sulkeminen kolmeksi viikoksi merkitsee sitä, että Fortunan hallitreenit menevät tauolle. Seuran useammankin joukkueen kotiotteluita siirretään ensi vuoden puolelle.

Jotta joukkueiden pelikunto säilyisi, harjoittelu jatkuu junioreiden osalta ulkona jäähallin ympäristössä.

– Täällä on monitoimikaukalo, kuntoportaat, pururata ja laukomispaikka. Kompuroiden talkooporukka pystyttää yläkentälle ulkokaukalon, johon saadaan jää heti, kun pakkasta on riittävästi, puheenjohtaja Jarkko Peurala kertoo joulunalusajan suunnitelmista.

– Se on nähty, että junioriurheilun piirissä ei ole tullut tartuntoja. Pidämme pelikuntoa yllä siinä toivossa, että voisimme päästä halliin taas joulun jälkeen.

Fortunan edustusjoukkueella ei ole ennen joulua enää yhteisharjoituksia. Pelaajat toteuttavat omatoimisesti yksilöharjoitteita.

– Meiltä peruuntui kolme ottelua, mikä on lopulta aika vähän. Ehdimme pelata 13 ottelun sarjasta 10 ottelua, joukkueenjohtaja Ossi Ripatti toteaa.

Edustusjoukkue saavutti vähimmäistavoitteensa pääsemällä kevääksi ylempään loppusarjaan. Jos koronatilanne sallii, ottelut jatkuvat 9. tammikuuta.

Tuiskukin tauolle

Niin ikään Tuiskun futsal-harjoitukset joutuvat tauolle, kun kaupungin sisäliikuntatilat ovat joulunalusajan pois käytöstä. Kaksi liikuntahallissa pelattavaa kotiottelua siirtyy ensi vuoden puolelle.

– Olemme miettineet vastaavaa toimintamallia, jota Fortuna toteuttaa. Jotkut joukkueemme saattavat järjestää korvaavaa harjoittelua tai omatoimista treeniä ulkosalla. Suunnitelmat täsmentyvät lähipäivinä, seuran valmennusvastaava Mika Tapiolinna arvioi.

Muokattu 1.12.2020 klo 9.15: Lisätty tiedot Fortunan edustusjoukkueen tilanteesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?