Uudet koronasuositukset tarkensivat Juupajoen liikuntahallin käyttöä – vähävaraiset voivat noutaa kangasmaskeja Juupajoen kirjastosta

Juupajoki tarkentaa liikuntahallin ja kuntosalin käyttösuosituksia torstaista 26. marraskuuta lähtien. Huomioon suosituksissa on otettu valtakunnalliset ja Pirkanmaan alueelliset koronasuositukset ja määräykset.

Uudet suositukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Kunta järjestää yhä toistaiseksi ohjattua ryhmäliikuntaa, mutta nyt käyttöön otetaan korostetut turvallisuustoimet. Ohjeistuksen mukaan kahden metrin turvaväleistä on ehdottomasti huolehdittava, ruuhkaisia tilanteita on vältettävä pukutiloissa ja tarpeen mukaan on käytettävä kasvomaskia.

Liikuntasalin ryhmävaraajille suositellaan vahvasti, että ryhmäliikunta keskeytetään toistaiseksi vuoden loppuun saakka.

Kuntosalilla on riskiryhmille varattu vuoro tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 7.00 – 9.00. Kuntosalin käyttäjiä pyydetään välttämään kaikkina aikoina ruuhkaisia hetkiä.

Liikuntahallin kaikessa toiminnassa noudatetaan edeleen erityisiä hygieniatoimenpiteitä. Hallin aulassa ja kuntosalilla on käsidesipisteet ja kaikkia hallin käyttäjiä edellytetään huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Tämä tarkoittaa sitä, että kädet on desinfioitava hallille tullessa ja lähtiessä, useaan kertaan, kun tiloissa oleskellaan sekä kalustoon koskemista ennen ja jälkeen.

Paikalle saa tulla vain terveenä ja huomioon on otettava myös mahdollinen viruksen kantaminen, jos lähipiirissä on ollut sairastumistapaus.

Suosituksia tarkennettin Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän tiistaisen tilannekatsauksen ja uusien koronasuositusten ilmoittamisen jälkeen.

Lue lisää: Pirkanmaan koronarajoitukset tiukkenevat – perhejuhlien suositukseksi tuli nyt kymmenen henkilöä

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee yhä laajempaa maskien käyttöä torstaista 26. marraskuuta alkaen. Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa.

Juupajoen kunnan tiedotteessa painotetaan, että työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Suositus ei koske perusopetuksen lapsia eikä varhaiskasvatuksen lapsia.

Alueelliseen maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24. joulukuuta asti, mutta muilta osin voimassa toistaiseksi.

Juupajoen kunta muistuttaa nyt, että Juupajoen kirjastosta on edelleen haettavissa kangasmaskeja vähävaraisille ja esimerkiksi toisen asteen opiskelijoille. Kirjasto on avoinna normaalisti.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa Juupajoella jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.

Juttua on muokattu: Juttuun on lisätty 25.11.2020 klo 15.38 kohta, jossa kerrotaan, että maskisuositus ei koske perusopetuksen lapsia eikä varhaiskasvatuksen lapsia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?