Kaupunki tiedottaa: Orivedellä otetaan maskit käyttöön toisella asteella, Villasukkakonsertti siirtyy tammikuulle

Orivedellä otetaan maskit käyttöön kaupungin työyksiköissä, muun muassa varhaiskasvatuksessa ja kouluissa. Maskisuositus koskee henkilöstöä ja toisen asteen opiskelijoita. Maskien käytöstä kaupunki antaa lähipäivien aikana vielä tarkemman ohjeistuksen.

Oriveden valmiusjohtoryhmä päätyi paikallisen suosituksen antamiseen tiistaina kokoontuneen Pirkanmaan koronanyrkin tilannekatsauksen johdosta. Se suositteli Pirkanmaalle muun muassa maskien käyttöä kaikissa toisen asteen oppilaitoksissa ja työpaikoille kaikkiin kohtaamisiin torstaista 26. marraskuuta lähtien aina jouluaattoon saakka.

Lue lisää: Pirkanmaan koronarajoitukset tiukkenevat – perhejuhlien suositukseksi tuli nyt kymmenen henkilöä

Suosituksen Pirkanmaan koronanyrkki antoi, koska koronatilanne on merkittävästi huonontunut Pirkanmaalla. Alueella on nyt voimassa kaikki kiihtymisvaiheen suositukset ja lisäksi käyttöön otettiin joitakin leviämisvaiheen suosituksia. Toimilla halutaan varmistaa, että Pirkanmaa ei siirry koronaviruksen leviämisvaiheeseen, vaan tilanteessa päästään palaamaan takasin perustasolle.

Aikuisten harrastustoimintaan keskeytyksiä

Nyrkin suositukset koskivat myös yksityistilaisuuksia, yli 20-vuotiaiden harrastustoimintaa sekä uimahalleja ja kylpylöitä. Harrastustoiminnasta suositeltiin keskeytettäväksi yli 20-vuotiaiden harrastuspohjainen, sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kamppailu-urheilu huomisesta torstaista lähtien joulukuun 15. päivään saakka.

Oriveden valmiusjohtoryhmä linjasi keskiviikkona suositukseen perustuen, että kaikki yli 20-vuotiaiden harrastuspohjaiset liikuntaryhmät keskeytetään 15. joulukuuta saakka. Keskeytykseen menevät esimerkiksi Fortunan, Tuiskun, OrPo:n ja SC Läsimäen harrastuspohjainen aikuisten harrastustoiminta sekä jäähallin, liikuntahallin ja uimahallin yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot.

Tiedotteessaan kaupunki toteaa, että Oriveden uimahallissa on jo muutaman viikon ajan rajoitettu asiakasmäärää sulkemalla puolet pukuhuoneiden vaatekaapeista. Nyt uimahallissa suositellaan uintia ikäryhmille siten, että eri ikäluokille on omat uimahallin käyttövuorot. Senioreiden aika on kello 8-13, nuorison ja perheiden kello 13-16 ja työikäisten kello 16 eteenpäin. Kaikki yli 20-vuotiaiden vesiliikuntavuorot keskeytetään 15. joulukuuta saakka.

Liikuntahallin kuntosalille tulee voimaan 10 henkilön yhtäaikainen asiakasrajoitus. Suositus on, että kuntalaiset käyttäisivät nyt ulkoliikuntapaikkoja.

Villasukkakonsertti siirtyy tammikuulle

Pirkanmaalla tulee torstaina voimaan suositus yksityistilaisuuksien osallistujamäärän rajaamisesta korkeintaan kymmeneen henkilöön 15. joulukuuta saakka. Suositus koskee esimerkiksi häitä, hautajaisia, ylioppilasjuhlia ja illanistujaisia.

– Perhe- ja ystäväpiirien kannattaa harkita tapaamisten järjestämistä. Pienemmissäkin tilaisuuksissa tulisi käyttää maskeja, mikäli turvavälit eivät toteudu, tiedotteessa todetaan.

Lisäksi aluehallintovirasto antoi sisä- ja ulkotiloissa järjestettävistä sisä- ja ulkotiloissa järjestettävistä yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista uuden määräyksen. Joulukuun ajan on voimassa sama määräys kuin tälläkin hetkellä, eli tilaisuudet ja tapahtumat ovat sallittuja 50 henkilön rajaan asti.

Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokouksia voi järjestää, mikäli järjestäjä voi taata osallistujien turvallisuuden. Tilaisuuksissa on voitava säilyttää turvavälit ja huolehdittava maskeista ja hygieniasta.

Orivedellä oli tarkoitus järjestää lauantaina The Voice of Villasukka -konsertti. Se on nyt päätetty siirtää toiseen ajankohtaan. Päätös tehtiin yhteisesti sopimalla esiintyjien kanssa.

– Esiintyjät olisivat saapuneet Orivedelle ympäri Suomea, esimerkiksi Uudeltamaalta ja Vaasan seudulta. Järjestäjä ja esiintyjät totesivat yhteisesti, että tämä muodostaa vallitsevassa koronatilanteessa liian suuren riskin, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Konsertin uudeksi ajankohdaksi on kaavailtu tammikuun loppua, jolloin myös Villasukkajuoksun SM-kilpailut on tarkoitus järjestää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?