Sähköpyörä on uuden ajan työsuhde-etu – kätevää liikkumista, terveyttä ja merkittävää veroetua

Vuonna 2021 tilaisuuden hyödyntävät yritykset saavat uuden veroedun. Työsuhdepolkupyörä saa verovapauden 1200 euroon saakka vuodessa. Terveyden ja työkyvyn ylläpidosta sekä kätevästä liikkumisesta tulee nyt verotuettua.

Sähköpyörä on mitä mainioin väline työmatkoihin ja sujuvaan liikkumiseen kaupungissa. Viime vuosina sähköpyörät ovat tehneet todellisen läpimurron Suomessa, ja näin mahdollisuudet edulliseen arjen liikkumiseen ovat nousseet uudelle tasolle. Nyt yrityksissä voidaan hyödyntää uuden ajan veroetua: hankkia sähköpyöriä verovapaana työsuhde-etuna.

Viime vuosina sähköpyörien hinnat ovat laskeneet merkittävästi, ja alle 2000 euron hinnalla on saatavissa jo suuri mallivalikoima. Uusi veroetu tuo useimmat sähköpyörämallit verovapauden piiriin, sillä veroedun arvoa voi jaksottaa useammalle vuodelle. Verovapauden maksimi on 1200 euroa vuodessa.

Suuri hyöty ja selkeä veroetu

Sähköpyöräilyn etuja ovat liikkumisen helppous ja vaivattomuus. Sähköavun ansiosta pyörällä tulee kulkeneeksi pidempiäkin matkoja kuin perinteisellä polkupyörällä. Kun sähkö avustaa liikettä, joka ihmisen on kuitenkin tuotettava itse, liikunnasta tulee todella helppoa ja miellyttävää. Näin sähköpyörän selkään lähtevät nekin, jotka eivät muutoin harrasta lainkaan liikuntaa. Ja juuri heille liikunta on eniten tarpeen työkyvyn ja terveyden kannalta.

Arkiliikenteessä ja vaikkapa työasioinnissa sähköpyörällä on monia etuja. Reipaskin pyöräilyvauhti onnistuu ilman urheiluvaatteita, suihkussa käyntiä ja vaatteiden vaihtoa. Pysäköinti on silti yhtä edullista ja vaivatonta kuin perinteisellä polkupyörällä.

Yrittäjien kannattaa miettiä työpaikkapysäköinnin kustannuksia varsinkin kaupunkikeskustoissa. Suurissa kaupungeissa pysäköintihalli- ja muut vastaavat paikat maksavat jopa tuhansia euroja vuodessa. Sähköavusteiset työsuhdepyörät vähentävät kalliiden parkkipaikkojen tarvetta.

Veroetu tarjoaa selkeän säästömahdollisuuden myös pienyrittäjälle. Jos yritys sijaitsee kaupunkikeskustassa, jo yksi parkkipaikka maksaa yritykselle helposti 3000—4000 euroa vuodessa. Jos parkkipaikan kuukausihinta on 300 euroa, vuotuinen kustannus on sama kuin sähköpyörän veroetu kolmelta vuodelta. Matematiikka puhuu selvää kieltä.

Kun sähköpyörä korvaa melkeinpä mitä tahansa muuta ajoneuvoliikenteen muotoa, hiilipäästöt vähenevät selvästi. Ihminen tuottaa itse suuren osan ajossa tarvittavasta energiasta, joten sähköä kuluu paljon vähemmän kuin muilla sähköisillä liikkumisvälineillä. Vertailu polttomoottoriajoneuvojen kulutukseen ja päästöihin ei oikeastaan ole mielekästä.

Säästöä myös terveydellä ja työkyvyllä

Verotuettuna työsuhde-etuna sähköavusteinen polkupyörä edistää henkilöstön terveyttä, jaksamista ja työkykyä. Kaikkien näiden ongelmat tuntuvat nopeasti yrityksen kulupuolella, ja näiden edistyminen taas näkyy entistä parempana tuloksena. Ihmiset voivat hyvin ja ympäristö voi hyvin.

Jos sähköpyörän moottoriteho on enintään 250 wattia, sähköavustus toimii vain poljettaessa ja enintään 25 km/t:n nopeudessa, sähköpyörää kohdellaan tieliikennelaissa kuten tavallista polkupyörää. Sillä saa ajaa kevyen liikenteen väylillä, eikä vakuutusta tai ajokorttia tarvita. Sähköpyörän veroetu palvelee sekä yritystä että henkilöstöä monipuolisella tavalla.

Tilaa Kuntokaupalta laadukas ja edullinen sähköpyörä työmatkoille!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?