Aluelämmön osakkeiden myynti jälleen puheenaiheena – kaupunginhallitus asetti työryhmän selvittämään asiaa eri näkökulmista, ehdotus pyydetty helmikuun loppuun

Loimua Oy on ilmoittanut olevansa kiinnostunut ostamaan kaupungin puolikkaan omistusosuuden Oriveden Aluelämpö oy:stä. Kuva: Juha Jäntti

Kaupungin osakeomistus Oriveden Aluelämpö oy:ssä on jälleen mietittävänä toisen osapuolen pyynnöstä. Loimua oy on ilmoittanut olevansa kiinnostunut ostamaan kaupungin puolikkaan omistusosuuden yhtiöstä.

Oriveden Aluelämmön omistavat tasaosuuksin kaupunki ja Loimua oy, jolle Elenia myi vuonna 2019 kaukolämpötoimintonsa.

Loimua oy jatkoi Elenia Oy:n hoitamaa kaukolämpötoimintaa, myös Orivedellä. Loimualla on 12 lämpölaitosta eri puolilla Suomea, joista Oriveden Aluelämpö on ainoa, jossa on yhteisomistus. Muut lämpöyhtiöt Loimua oy omistaa 100-prosenttisesti.

Loimua vastaa Orivedellä operatiivisesta toiminnasta, sillä Oriveden Aluelämmöllä ei ole omaa henkilökuntaa. Kaikki palvelut hankitaan ostopalveluna, pääosin Loimua oy:ltä.

Oriveden Aluelämmön hallituksessa on kolme jäsentä kummaltakin omistajalta. Puheenjohtajuus vaihtuu vuosittain osapuolelta toiselle.

Loimua Oy:n tarjouksesta on pidetty infotilaisuus kaupunginvaltuustolle ja -hallitukselle kesäkuussa, ja asiasta keskusteltiin myös valtuustoseminaarissa lokakuun loppupuolella.

Valtuustoseminaarissa linjattiin, että kaupunginhallitus nimeäisi työryhmän käsittelemään Loimuan esitystä. Työryhmässä olisi oltava luottamushenkilö- ja viranhaltijaedustus sekä mahdollisuus käyttää ulkopuolista asiantuntemusta.

Kaupunginhallitus asettikin työryhmän valmistelemaan asiaa eri näkökulmista ottaen huomioon kaupungin, kuntalaisten, yritysten ja yhteisöjen kannalta positiiviset ja negatiiviset vaikutukset sekä ri

Valmistelun perusteella työryhmältä pyydetään ehdotus kaupunginhallitukselle siitä, mikä on kaupungin kanta Loimuan esitykseen. Ehdotus on tehtävä helmikuun loppuun mennessä.

Työryhmään nimettiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajat, kaupunginhallituksen puheenjohtajat, kaupunginjohtaja, talous- ja hallintojohtaja sekä tekninen johtaja.

Lisäksi vasemmistoliiton, vihreiden, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten valtuustoryhmiä pyydettiin nimeämään valmisteluryhmään yksi yhteinen edustaja. Yhteiseksi edustajaksi on nimetty Seppo Grönqvist.

Leave a Comment