”Pukki lähettää teille nyt tämän videotervehdyksen, kun en teitä ennen joulua oikein muuten pääse tervehtimään” – Joulupukkikin haluaa varmistaa, että kaikki saisivat nauttia joulusta terveinä

Kuluva vuosi on ollut erikoinen myös Joulupukille. Vaikka Korvatunturilla elo on ollut varsin turvallista, on koronaan liittyvät suositukset huomioitu myös siellä tarkasti. Kasvomaskeja pukkikin kertoo nyt opetelleensa käyttämään.

Erityisesti Joulupukki ja hänen muorinsa ovat joutuneet miettimään tarkoin, missä he voivat ennen joulua käydä vierailemassa. Joulupukki ja muori ovat olleet tuttuja vieraita muun muassa Oriveden Joulunavauksessa. Tapahtumassa he ovat jutelleet lasten kanssa ja ottaneet vastaan heidän kirjoittamiaan kirjeitä ja kortteja Joulupukin Konttorissa.

– Joulupukki ja muori ovat käyneet ennen joulua tervehtimässä lapsia näissä joulunavauksissa. Tänä vuonna, kun on tämän koronan aika, pukki joutuu myös varautumaan tilanteeseen. Olemme päättäneet muorin kanssa, että tänä vuonna emme käy tervehtimässä lapsia, vaan lähetämme tämän videotervehdyksen.

Kaikille hyvä joulu

Joulupukki haluaa tehdä kaikkensa sen eteen, että koronavirustartunnoilta vältyttäisiin ja että kaikki saisivat nauttia joulun ajasta terveinä ja hyväkuntoisina. Esimerkiksi Orivedellä ruuhkaa ja jonotusta Joulupukin luokse olisi voinut olla tiedossa, sillä edellisinäkin vuosina sadat lapset ovat käyneet tervehtimässä Joulupukkia hänen Oriveden konttorillaan.

– Oriveden ja Juupajoen joulunavauksista pukilla ja muorilla on todella lämpöisiä muistoja. Niissä on käynyt satamäärin lapsia tervehtimässä pukkia.

Joulupukki toivoo, että vuoden päästä tuttuihin tapoihin olisi jo mahdollista palata. Tänä vuonna pukki siis joutuu jättämään Oriveden joulunavauksen väliin. Joissain tilaisuuksissa pukki saattaa vierailla, mutta silloin kaikki järjestetty koronaviruksen kannalta turvallisesti.

Joulupukki 2020

Joulupukki ei tänä vuonna saavu Oriveden konttorilleen Oriveden Joulunavaukseen. Pukki haluaa näin omalta osaltaa huomioda koronarajoitukset. Kuva: Juha Jäntti

Kirjeitä on tullut jo runsaasti

Joulupukki on kuitenkin iloinen siitä, että kirjeet ja kortit toiveineen ovat tulleet hänelle perille Oriveden Sanomien levikkialueelta.

– Olemme muorin kanssa saaneet paljon kirjeitä tänne Korvatunturille tänä vuonna. Lisää tietysti niitä vielä toivomme, koska on kivaa, kun lapset meille niitä kirjoittavat ja lähettävät mukavia kuvia. Ja totta kai niitä lahjatoiveitakin on tullut paljon, Joulupukki toteaa videohaastattelussaan.

Tonttujen vuosi on ollut kaikesta huolimatta kiireinen. He ovat kiertäneet pitkin Suomea ja siten myös Orivedellä, Juupajoella ja Länkipohjassa tarkkailemassa lapsia. Tonttujen raporttien mukaan lapset ovat olleet tänä vuonna todella kilttejä.

Lunta ei ole kunnolla ollut vielä Korvatunturillakaan. Siksi Joulupukki ei vielä ole päässyt valjastamaan poroja rekiajeluja varten.

– Sen takia porot ovat päässeet vähän lihomaan, kun emme ole päässeet kunnolla liikkumaan. Muori kyllä väittää, että pukillakin on vatsa kasvanut, mutta se on pötypuhetta, Joulupukki hymähtää.

Pitkän kokemuksensa ansiosta Joulupukki tietää, että jouluaatto on täynnä kiirettä. Pukki uskoo, että poikkeusta tilanteeseen ei tule tekemään tämäkään vuosi.

– Jouluaattona pukilla on niin monta paikkaa, joissa hän käy kylässä kilttien lapsien luona.

Jouluun on reilu kuukausi aikaa. Pukin mukaan tontutkin ovat vielä kiertämässä ja täydentämässä raporttejaan siitä, kuinka lapset ovat käyttäytyneet.

– Muistakaa olla lapset kilttejä, tontut liikkuvat vielä. Ennen kaikkea pukki haluaa muistuttaa, että videopelejä ei saa liian kauan pelata ja hampaatkin on muistettava harjata.

Joulupukki 2020

– Muistakaa olla lapset kilttejä, Joulupukki toteaa videotervehdyksessään. Pukki kertoo myös, että aattona hän käy vierailemassa monen lapsen kodissa. Kuva: Juha Jäntti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?