JPJ Woodin hallitusjäsenet tienaavat ja maksavat paljon – Luodelahdet peittoavat kuukautiskupit

Heli Kurjanen
Lunetten toimitusjohtaja Heli Kurjanen levittää ilosanomaa kuukautiskupeista lähelle ja kauas, mutta sahatavaralla tienasi silti viime vuonnakin paremmin. Kuva: Juha Jäntti.

Kun Juupajoella tarkastellaan yritysjohdon tuloja ja veroja, kärkipäätä edustaa JPJ Wood Oy ja Luodelahdet. Ykköstilaan on muilla pitkä matka, mutta kovin kauas Luodelahden veljeksistä ei jää kuukautiskuppeja markkinoivan Lunetten johto.

Muhkeimmat tulot heistä sai viime vuonna hallituksen puheenjohtaja Kauko Luodelahti, joka sai palkkatulojakin 63 854 euroa, mutta pääomatuloja hänelle kertyit peräti 309 884 euroa. Se tarkoitti, että verojakin Juupajoella asuva Kauko Luodelahti maksoi yhteensä 124 946 euroa.

Luodelahden pojat, JPJ Woodin toimitusjohtaja Markus Luodelahti ja tuotannosta vastaava Manuel Luodelahti saivat hekin reippaat palkkatulot, mutta pääomatuloa heille tuli vähemmän. Molemmat asuvat Orivedellä.

Markus Luodelahden palkkatulot olivat 84 681 euroa ja pääomatulot 19 962 euroa. Veroja niistä määrättiin maksettavaksi 35 949 euroa.

Manuel Luodelahti tienasi 76 269 euron palkkatulot ja 19 833 euroa pääomatuloa. Veroja tästä summasta kertyi maksuun 34 015 euroa.

Tässä seurassa sinänsä hyvin ansaitseva Lune Groupin kuukautiskuppiyrittäjä Heli Kurjanen jäi auttamatta varjoon 59 506 euron palkkatuloillaan ja 20 146 euron pääomatuloilla. Veroja hänkin maksoi kotikuntaansa Juupajoelle 21 206 euroa.

Kesällä yritys myytiin ruotsalaiselle firmalle, jonka edustajia kaksi istuu Lunetten hallituksessakin.

Lue lisää verojuttuja tästä linkistä: Oriveden Sanomien verojutut

Leave a Comment