Joka vastaajalla oma suosikkinsa – kasvisten ja juuresten käyttö kasvaa monella selkeästi satokaudella

Viime viikonloppuna kyselimme lukijoiden suosikkikasviksia ja uusia tuttavuuksia, joita he suosittelevat muillekin. Vajaat kymmenen vastaajaa ehti ottaa kantaa, ja jokaisella oli oikeastaan oma suosikkinsa.

Ääniä tuli lehtikaalille, porkkanalle, punajuurelle, parsakaalille, tomaatille, kurkulle ja vanhalle tutulle perunalle, erityisesti uusille perunoille. Kukkakaalikin on yhdelle vastaajalle suurta herkkua kausiluonteisesti.

Lehtikaalia perusteltiin, että se on maukas ja helppo kasvattaa itse, tomaateista nostettiin esille erityisesti oman kasvihuoneen tomaatit.

Porkkanoiden ystävä syö niitä sellaisenaan, kastaa dippiin tai keittää sekä tekee raasteeksi, soseeksi tai porkkanalaatikoksi. Punajuuresta pitävä vinkkasi, että se kypsyy helposti uunissa. Parsakaalia vastaaja kehui vähäkaloriseksi, mutta maukkaaksi – ripaus suolaa riittää mausteeksi.

Uudemmista tuttavuuksista vinkkejä tuli vähemmän, mutta myskikurpitsan mainitsi parikin lukijaa, samoin muut kurpitsat, sekä kyssäkaalin, jota voi syödä raakanakin esimerkiksi omenan ja majoneesin kera.

Kuusi vastaajaa ilmoitti, että sadonkorjuuaikaan kasvisten ja juuresten käyttö heillä kasvaa selkeästi, parilla muulla se ei juuri muutu sesonkien mukaan eli lienee runsasta ympäri vuoden.

Tiedustelimme myös, minkä verran vastaajat katsovat ostaessaan kasvisten alkuperää. Parilla se ei vaikuta lainkaan, kolme vilkaisee satunnaisesti, mutta neljälle se on ratkaiseva tekijä ostopäätöksen teossa.

Ei kun kasvisherkkuja laittamaan viikonloppuna! Vaikka uunijuureksia tai yrteillä ja valkosipulilla ryyditettyä keittoa. Kiireinen surauttaa maukasta lehtikaalia smoothieen. Sopii marjojenkin kanssa. Lehtiruotia ei kannata mukaan laittaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?