Pirkanmaan kansanedustajat esittävät määrärahalisäystä valtatien 9 parantamiseen

Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat jättäneet vuoden 2021 valtion talousarvioon aloitteita vauhdittaakseen valtatien 9 parantamista. Tampereen ja Oriveden välisen tieosuuden muuttamiseen nelikaistaiseksi välillä Alasjärvi-Käpykangas esitetään 69 miljoonan euron määrärahaa.

Tiedotteessa kansanedustajat toteavat, että Tampereen ja Oriveden välisen tien muuttaminen nelikaistaiseksi tulee toteuttaa ja työt tulisi aloittaa viipymättä välillä Alasjärvi-Käpykangas.

– Suomen liikenneverkon strategisessa tilannekuvassa yhteysvälillä Tampere-Jyväskylä on maamme pääväylistä eniten merkittäviä palvelutasopuutteita ja toiseksi eniten merkittäviä liikenneturvallisuuteen liittyviä puutteita, kertoo Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja Veijo Niemi.

Tiedotteessa todetaan, että valtatie 9 muodostaa yhden Suomen tärkeimmistä itä-länsi -suuntaisista kuljetusten reiteistä ja se on keskeinen poikittaisliikenteen valtasuoni. Valtatie 9 on myös osa Euroopan laajuista TEN-T (E63) kattavaa liikenneverkkoa ja tie kuuluu Väyläviraston määrittelemiin raskaan liikenteen runkoyhteyksiin.

Tampereen päässä valtatie 9 on Suomen vilkkain kaksikaistainen tie, jossa liikennemäärä on 21 400 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tampere–Orivesi -yhteysvälin liikennemäärän arvioidaan olevan vuonna 2040 jo 16 000 – 33 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Vuoteen 2030 mennessä raskaan liikenteen määrä Aitovuoren ja Tarastejärven välillä on nousemassa jo 2 600 ajoneuvoon vuorokaudessa.

Pirkanmaan maakuntakaavassa osoitetaan valtatien 9 varrelle uusia työpaikka-alueita esimerkiksi Tarastenjärven jätteenkäsittelyalueen ympäristöön, maanvastaanotto- ja kierrätysalueita, kiviaineshuollon alueita, puuterminaaleja sekä tuulivoimaa.

Talousarvioaloitteiden viimeinen jättöpäivä on ollut tänään perjantaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?