Anitta ”Iso A” Ahonen tuo pötyä puhuvat pirkanmaalaiset SUN Radioon

Iso A, Radio Sun

Ohjelman avausjaksossa Anittan (vas.) vieraina ovat teatterinjohtaja Panu Raipia, yrittäjä Hannele Hyödynmaa ja jääkiekkoilija Aapeli Räsänen.

Radio Sun laajentaa ohjelmatarjontaansa, kun Pirkanmaan radioaalloille saapuu lokakuussa koomikko Anitta ”Iso A” Ahosen juontama sarjauutuus, Iso A ja Pötypuhetta. Kymmenosainen sarja on tuotettu yhteistyössä tamperelaisen Studio Empiren kanssa.

SUN Radiossa alkaa ensi viikon maanantaina uusi ohjelma, Iso A ja Pötypuhetta. Showta juontaa stand up -koomikko Anitta ”Iso A” Ahonen. Jokaisessa jaksossa vierailee kolme tunnettua pirkanmaalaista, jotka kertovat kukin vuorollaan mitä uskomattomampia tarinoita. Muut vieraat kuulustelevat satuilijaa ja arvuuttelevat yhdessä kuulijoiden kanssa, mikä tarina on tosi ja mikä taas ei.

Idea ohjelmasta syntyi, kun maailma meni keväällä 2020 mullin mallin. Radiojuontajana debytoiva pitkän linjan ammattiesiintyjä odottaa ensimmäisen jakson lähetystä malttamattomana.

– Korona-kevät laittoi kekseliäisyyden koetukselle. Sitten yhteinen projekti Maria Helinin kanssa poiki tämän idean, ja nyt on kivaa saada lapsi maailmalle! iloitsee Anitta Ahonen.

Ohjelmassa vierailevat Youtubesta maailmanlaajuiseesti tunnettu Anni Vuohensilta (Hydraulic Press Channel), jääkiekkovalmentaja Ville Nieminen ja laulaja Päivi Lepistö. Myös kymmenet muut tunnetut vieraat paljastavat itsestään yllättäviäkin asioita, pötypuheiden lomassa.

– Vieraskattaus on paikallinen ja todella monipuolinen. Saimme mukaan niin urheilijoita, muusikoita, näyttelijöitä, yrittäjiä, some- ja tosi-tv-tähtiä kuin yhden poliitikonkin, kertoo sarjan tuottaja Annika Kartano Studio Empireltä.

Jaksoja on äänitetty etukäteen, joten tekijätiimi osaa luvata lopputuloksesta hulvatonta menoa.

– Yllättävää tähän mennessä on ollut se, miten hyvin kaikilla on juttu sujunut keskenään! Olemme saaneet itsekin pidätellä naurua äänitystilanteissa. Mielettömiä tarinoita ja paljastuksia on luvassa, sen voimme taata! ohjelmaidean toinen äiti ja käsikirjoittaja Maria Helin sanoo.

Iso A ja Pötypuhetta kuullaan SUN Radiossa ensiesityksenä joka maanantaisin puolenpäivän jälkeen ja uusintana sunnuntaiaamuna.

– Ohjelma tuo sympaattisella ja viihdyttävällä tavalla tunnettuja pirkanmaalaisista lähemmäksi kuulijaa. Iso A ja Pötypuhetta täydentää ohjelmakarttaamme juuri tähän hetkeen sopivalla tavalla, kun ihmiset kaipaavat iloa elämäänsä ja koko maakunnalta tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista, sanoo Radio SUN Oy:n ohjelmapäällikkö Valtteri Kujansuu.

Avausjakson vieraina ovat teatterinjohtaja Panu Raipia, yrittäjä Hannele Hyödynmaa ja jääkiekkoilija Aapeli Räsänen.

Radio SUN on vuonna 1985 aloittanut ensimmäisen aallon paikallisradio, joka viettää joulukuussa 2020 35-vuotispäiviään. Radio SUN on osa Pirmediat-mediaryhmää. Pirmedioihin kuuluvat lisäksi radiokanava FUN Tampere sekä paikallislehdet Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Oriveden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?