Susanna Hännisen uusin kirja keskittyy häpeään – kirjan julkistamistilaisuudessa aihetta käsitellään sanoin, kuvin ja sävelin

Kuinka paljon häpeän välttäminen ohjaa elämäämme? Orivesiläinen Susanna Hänninen kuvaa kolmannessa runokirjassaan Häpeän kantaja tätä sekä häpeän herättämiä tunteita ja pyristelyä irti häpeän taakan alta.

Hännisen kirja Häpeän kantaja syntyi kahdeksan vuoden prosessina. Tuona aikana Hänninen ehti tarkastella myös kokemusta siitä, millaista on elää ulkomailla itselle vieraan kulttuurin keskellä.

Hänninen kertoo olevansa häpeäherkkä ihminen, joka on käyttänyt valtavasti aikaa vatvoessaan sitä, mitä tulikaan sanottua tai tehtyä. Psykologina työskentelevä Hänninen on myös luennoinut häpeästä ja tietää, että aihe koskettaa monia

Häpeän kantaja -teoksen kirjan kuvituksen on tehnyt abiturientti Karoliina Soronen, joka on koko ikänsä harrastanut piirtämistä ja maalaamista.

– Vesiväreillä aloin kuitenkin työskennellä oikeastaan vasta näissä kuvituksissa, Soronen kertoo.

Susanna Hännisen runokirjan julkaisutilaisuus on Oriveden seurakuntakeskuksessa perjantai-iltana.

Julkaisutilaisuudessa kuullaan kirjan runoja harpun säestämänä. Ohjelmassa on lisäksi musiikki- ja tanssiesityksiä sekä kirjan kuvittajana toimineen Karoliina Sorosen maalauksista koottu näyttely.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?