Parvelan Retulla oli lauantaina uran 26:s startti – se toi eräjärveläisorille 25:nnen voiton

Parvelan Retu

Parvelan Retu ravasi Satakunta Senior -kisan voittoon lauantaina. Hienosta juoksusta iloitsi myös orin osaomistaja Ismo Koskinen. Kuva: Nelli Saari

Eräjärveläinen suomenhevosori Parvelan Retu oli lauantain tähti, kun kahden raviradan isännöimä Superlauantai tarjosi jännitystä Porissa ja Mikkelissä.

Päivän aikana ajettiin yhteensä 16 huippulähtöä, joista suuripalkintoisimman Satakunta Senior -kilpailun vei Porissa nimiinsä Parvelan Retu. Voitto oli orivesiläisen Petri Laineen valmentamalle oriille jo 25. peräkkäinen.

Laukka alussa ei haitannut

Retu antoi lähdössä muille reilusti tasoitusta, kun se hyppäsi heti lähdön alussa laukalle. Lahjakas 5-vuotias ori löysi kuitenkin oikean askellajin ja aloitti hurjan takaa-ajon.

Yksi toisensa jälkeen vastustajat saivat kokea Retun voimat, kun se rymisteli kohti kärkeä, ja loppusuoran auetessa se lipui muiden ohi voittoon.

– Kiihdyttäminen on nyt ollut vähän hankalaa. Olen yrittänyt hevosta opettaa ja ennen lähtöä se lähteekin rauhassa, mutta kun kaverit tulevat rinnalle, se meinaa olla paineissaan. Toivotaan, että kun saadaan saman verran lähtöjä alle kuin mitä sillä on nyt, niin se oppii pikkuhiljaa, tuumasi hevosen vakio-ohjastaja Hannu Torvinen viitaten myös edellisessä startissa nähtyyn lähtölaukkaan.

– Kärjessä mentiin loppupeleissä aika hiljaa. Hetken jouduin ajamaan kovaa, mutta muuten sai ajaa nätisti porukkaa kiinni ja miettiä, missä kohtaa lähtee kiriin. Hevonen kiri hienosti ja voitti varmasti, Torvinen kertoo Hippoksen tiedotteessa.

Emmi Laineen hoitama Parvelan Retu on kilpaillut uransa aikana 26 kertaa, ja starteista voittoon on päättynyt viimeiset 25. Viisivuotiasta suurlupausta on ansaitusti verrattu jopa legendaariseen Vieskeriin, ja sen ansiot yltävät jo yli 280 000 euron.

Vaikka voittaminen on hevoselle helpon näköistä jopa lähtölaukan jälkeen, Torvinen toivoo, että iän karttuminen tuo varmuutta myös lähtötilanteisiin.

– Olisihan se kiva, että se lähtisi ravilla ja uskon kyllä kovasti siihen, että se alkaa lähteä ravia. Auton takaa lähteminen onnistuu jo aika paljon paremmin, mitä aiemmin. Sillä on vain niin kova kilpailuvietti, että se meinaa olla vähän innoissaan. Loppumatkalla se kilpailuvietti on hyväkin asia, mutta alkumatkalle sitä on vielä vähän liikaa.

Parvelan Retun omistaa Lakos Team ja sen on kasvattanut Marjo Vanninen.

Korven tallin Arctic Lover Mikkelin yllättäjä

Mikkelissä katseet kiinnittyivät enintään 150 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajoon, jossa Hannu-Pekka Korven ohjastama Arctic Lover kurotti ensimmäisenä maalilinjalle. Pekka Korven valmentama ja Star-Racing Oy:n omistama ja kasvattama 7-vuotias ori otti vuoden toisen ja uransa viidennen voittonsa ennätysajallaan 10,9/1600 m.

Lue lisää:

Parvelan Retu palvellut ahkerasti tammoja – Seinäjoelta tuli tärkeä voitto ja kauden pääkilpailu pian edessä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?