Muuttohuhuissa ei ole perää, Lunette pysyy Juupajoella

Heli Kurjanen
– Lunette ei ole lähdössä mihinkään Juupajoelta, toimitusjohtaja Heli Kurjanen kuittaa viimeaikaiset huhupuheet. Kuva: Juha Jäntti

Juupajoella on liikuskellut huhuja, joiden mukaan kansainvälisestikin tunnettu kasvuyritys Lunette olisi siirtämässä toimintaansa pois paikkakunnalta. Toimitusjohtaja Heli Kurjanen toteaa selkeästi ja suoraviivaisesti, että tällaisissa puheissa ei ole mitään perää.

– Yrityskaupat tehtiin kesäkuussa, ja meillä on sitä kautta uusi pääomistaja. Kaikki Suomen toiminnot pysyvät edelleen Juupajoella, eikä minkäänlaisia siirtosuunnitelmia ole olemassa.

Omistajanvaihdos ei vaikuttanut käytännössä millään tavalla Luneten kotimaan toimintaan. Uuden omistajan organisaatio toi vahvistusta kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin. Luneten palkkalistoilla on 13 henkeä, ja Kurjanen jatkaa edelleen toimitusjohtajana. Myös tuotteiden valmistus jatkuu Suomessa.

Yrityksen päätuotteita ovat kuukautiskupit, joita myydään omien myyntikanavien ja jälleenmyyjien kautta maailmanlaajuisesti. Myynti vetää, vaikka koronaepidemia onkin tuonut näkymiin paljon epävarmuutta.

– Oma verkkokauppamyyntimme on mukavassa kasvussa. Korona vaikuttaa vahvimmin jälleenmyyjiemme myymälöissä, joista monet ovat olleet suljettuina rajoitusten vuoksi. Meille on eduksi se, että tuotteitamme myydään kaikilla mantereilla. Epidemian vaikutus etenee aaltoina, eikä kauppa ole samaan aikaan kaikkialla pysähdyksissä.

Koronatilanne näkyy juuri nyt yrityksen toimitiloissa Kopsamolla. Toimisto on näinä aikoina tyhjillään, koska koko henkilöstö on etätöissä. Työt sujuvat lähes normaaliin tapaan, sillä kaikki keskeiset tehtävät on mahdollista hoitaa sähköisesti etäyhteyksien kautta.

Leave a Comment