Länkipohjan frisbeegolfrata sai Leader-rahoitusta – rata valmistuu ensi vuonna

Länkipohjan urheilukenttä

Länkipohjan frisbeegolfrata rakennetaan urheilukentän lähimaastoon. Kuva: Juha Jäntti

Länkipohjan Seudun Kyläyhdistys on saanut 11 500 euron suuruisen Leader-rahoituksen frisbeegolfradan rakentamista varten. Tuki kattaa puolet radan kokonaiskustannuksista. Rahoituksen toinen puoli koostuu yhdistyksen omarahoitusosuudesta ja talkootyöstä. Yhdistys on saanut hankkeelle tukea myös kahdelta säätiöltä ja yksityishenkilöiltä.

Rata sijoittuu Länkipohjan urheilukentän reuna-alueille, Jämsän kaupungin omistamaan metsikköön ja Jykin omistamaan pururadan alkuosan maastoon. Suunnitelmien mukaan radasta tulee 9-väyläinen metsärata. Väylät sijaitsevat siten, että pelaaminen ei häiritse urheilukentän, kuntoradan eikä Jykin tehtaan toimintaa.

Ratakierroksen lähtöpaikka tulee jäähallin tuntumaan. Pelaajan voivat käyttää pysäköintiin jäähallin parkkipaikkaa.

Radan suunnittelusta vastaavat jämsäläiset Henri Rampanen ja Ilkka Häyrinen. Radan yksityiskohtainen suunnittelu alkaa välittömästi, kun nyt rahoitus on varmistunut.

– Rakentaminen etenee syksyn mittaan paljolti sen mukaan, miten sääolot antavat myöten. Haimme rahoituspäätöstä siten, että meillä on ensi vuoden loppuun asti aikaa saada rata valmiiksi. Emme ole asettaneet valmistumiselle muuta tavoiteaikataulua kuin sen, että viimeistään ensi vuoden aikana rata tulee pelikuntoon, hankevastaava Tuula Laurila kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?