Orivedellä ja Juupajoella voi osallistua reppukeräykseen – kampanjan avulla halutaan tukea vähävaraisten perheiden ekaluokkalaisia

Koulureppu

Reppu joka selkään -kampanjaan voi osallistua heinäkuun ajan. Kuva: Kuvituskuva

Reppu joka selkään -kampanja on alkanut 1. heinäkuuta. Kampanjan tavoitteena on kerätä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille.

HOPE ry:n ja OP Hämeen yhteistyössä järjestämään keräykseen voi osallistua kuka tahansa viemällä koulurepun tai penaalin OP Hämeen pankin konttoreihin niiden aukioloaikoina. Penaaliin lahjoittaja voi laittaa mukaan myös kynän, kumin ja viivoittimen.

Reppulahjoituksen voi heinäkuun aikana tehdä muun muassa Oriveden ja Juupajoen konttoreihin. Kaiken kaikkiaan reppuja kerätään koko Suomessa lähes 80 eri paikkakunnalla.

Konttoreista reput toimitetaan HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan kouluntiensä aloittaville.

Reppu joka selkään -keräys toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Jo silloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3 000 lapselle eri puolilla Suomea.

Tilastojen mukaan Suomessa elää yli 112 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Koronakriisin myötä apua kaipaavien perheiden ja lasten määrä on todennäköisesti vielä kasvanut.

HOPE ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. Se jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?