Lauttakulmapäiviä vietetään myös tänä vuonna – nyt kylän yhteinen kokoontuminen järjestetään jo 35. kerran

Lauttakulmapäivät 2010

Lauttakulmapäivien juhlapuhujaksi oli vuonna 2010 kutsuttu Jaakko Juurakko. Juttu tilaisuudesta on julkaistu Oriveden Sanomissa 20.7.2010. Kuva: Sari ja Ismo Rautiainen

Lauttakulmapäivät järjestetään myös tänä vuonna. Tapahtuman ajankohta on perinteinen eli heinäkuun toinen viikonloppu.

– Pidämme kylän yhteisen juhlan Kytöpirtillä. Se on vakiintunut kokoontumisemme järjestyspaikaksi. Alkuunhan näitä tapaamisia vietettiin vuorotellen jonkun kyläläisen luona, kertoo tapahtuman järjestämisestä vastuun ottanut Terttu Häyrinen.

Tänä vuonna Lauttakulmapäivien ohjelmaan kuuluu muun muassa haitarin soittoa, laulua ja vapaata yhdessäoloa. Tapahtuman tarjoilut hoidetaan nyyttikesteinä.

– Kyselyitä tilaisuudesta on jo tullut paljon. Tuntuu siltä, että tänä vuonna tapahtumaa on odotettu entistä kovemmin, kun kevään aikana ihmiset eivät ole päässeet tapaamaan toisiaan, Häyrinen arvioi.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki lauttakulmalaiset.

– Kyläläiset, mökkiläiset, ihan kaikki, jotka Lauttakulmaan itsensä jotenkin sijoittavat, Häyrinen kannustaa.

Lauttakulmapäivät 2010

Lipunnostossa vuonna 2010 olivat Eero Pelkonen ja Pauli Perälä. Kuva: Sari ja Ismo Rautiainen

Lauttakulman kesäpäiviä jo neljännesvuosisadan

Oriveden Sanomissa Lauttakulmapäivien vietosta on kerrottu muun muassa 20.7.2010. Tuolloin Lauttakulmapäivät järjestettiin 25. kerran.

Lehden jutun mukaan päivät olivat keränneet 80 kyläläisen joukon Kytöpirtille heinäkuisena lauantaina. Tilaisuudessa kuultiin, miten päivät olivat saaneet alkunsa 25 vuotta sitten Tauno ja Pirkko Perälän pirtistä, josta ne muutaman vuoden kuluttua siirtyivät nykyiselle paikalleen Kytöpirtille.

Vanhoista ajoista päivillä olivat jutustelleet myös Kalle Tasanen ja Juhani Lauttajärvi. Lauttajärvi oli muistellut kylän ihmisiä ja elämää.

Terttu Häyrinen oli lausunut mieskvartetin laulun jälkeen runon Ei sellaisia kesiä enää ole, ja Mirjami Rantala oli lukenut vuoden aikana poisnukkuneiden kyläläisten nimet.

Juhlapuheen tuolloin piti Jaakko Juurakko, ja hanurinsoittoa esitti Keijo Nieminen. Maistuvaa soppaa ja kakkukahvit oli nautittu säiden suosiessa.

Lauttakulman kesäpäivään osallistuneet pääsivät tuolloin myös tutustumaan Terttu Häyrisen ja Juhani Lauttajärven tilaisuutta varten sisätiloihin ja rakennusten ulkoseinille ripustamiin maalauksiin, jotka esittivät Lauttakulman rakennuksia.

Onnistuneiden juhlien jälkeen oli tuolloin jääty odottamaan seuraavan kesän Lauttakulmapäiviä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?