Oriveden kaupunginvaltuuston listalla muun muassa vuoden 2019 tilinpäätös – seuraa kokousta tästä kello 17 alkaen

Oriveden kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään käsittelemään muun muassa kaupungin vuoden 2019 tilinpäätöstä, hyvinvointitilinpäätöstä, henkilötilinpäätöstä ja arviointikertomusta.

Oriveden Sanomat lähettää kokouksen suorana lähetyksenä. Lähetys alkaa kello 17.

Kaupungin tilinpäätös vuodelta 2019 osoittaa alijäämää lähes 2,3 miljoonaa euroa. Investointeja Orivedellä tehtiin viime vuonna lähes 2,9 miljoonalla eurolla. Suurimmat kohteet olivat maanhankinta, Oriveden Jäähalli oy:n pääomittaminen sekä erilaiset kunnallistekniset ja vesihuoltolaitoksen perusparannushankkeet.

Uutta lainaa viime vuoden aikana otettiin viisi miljoonaa euroa ja vanhoja lainoja lyhennettiin 3,9 miljoonalla eurolla. Oriveden lainakanta oli viime vuoden lopulla lähes 24,5 miljoonaa euroa. Asukasta kohden se tekee 2 666 euroa. Ylijäämää kaupungin taseessa on jäljellä neljä miljoonaa euroa.

Asukasluku laski viime vuoden aikana 56 henkilöllä. Vuoden lopussa asukkaita oli 9 168.

Kokouksen esityslistalla on myös Oriveden rantaosayleiskaavaehdotuksen Oriveden eteläisen osa-alueen hyväksyntä. Asia käsiteltiin jo edellisessä kokouksessa, mutta yleisö ei nähnyt kyseisen kohdan käsittelyä, koska kokouksen livelähetys katkesi. Päätös neljännestä osa-alueesta tehdään uudestaan, jotta se on varmasti lainmukainen.

Valtuuston hyväksyttäväksi tuodaan myös Orvokkikujan asemakaavan muutos, Eräjärvi ja lähiseutu Suomeen ja maailmalle -hankkeen tilapäisrahoitus sekä kaksi valtuustoaloitetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?