Juuso Hassi otteli Lappajärvellä kesän kotimaisen kärkituloksen – 1 500 metriä kulki paremmin kuin kolmeen vuoteen

Juuso Hassi

Juuso Hassin kauden aloituskisa lupaa kamppailua Kalevan Kisojen voitosta. Kuva: Kalle Uotila

Oriveden Ponnistuksen 10-ottelija Juuso Hassi teki mainion kauden avauskisan Lappajärvellä viikonvaihteessa.

Tuloksena oli kesän kotimainen kärkitulos 7 346 pistettä, joka oli samalla Lappajärven kentän ennätys. Aikaisempi ennätys oli Tatu Pussilan nimissä 7 299 pistettä.

Otteluavaus oli lupaava. Vain kerran on Hassi tehnyt avauksessa paremman tuloksen.

Lappajärvellä Hassin suoritus oli tasainen. Yhtään lajiennätystä ei syntynyt, mutta sarjassa ei ollut huonoakaan lajia. Sarja oli seuraava : 100 m 11,13; pituus 677; kuula 13,69; korkeus 189; 400 m 50,64; 110 m aidat 15,15; kiekko 40,70; seiväs 430; keihäs 57,79: 1500 m 4.46,77.

Toiseksi kisassa tuli Lappajärven Veikkojen nuori lupaus Tarmo Savola, jonka tulos oli 6 799 pistettä. Isoveli Elmo Savola teki kisassa vain neljä lajia. Takareiden kireys ei sallinut juoksemista.

Juuso Hassi on pitkäkestoinen menestyjä. Hän on ollut seitsemänä peräkkäisenä vuonna ollut joka kerta Kalevan Kisoissa kahden parhaan joukossa, niistä kolmesti mestarina. Hän ja Elmo Savola ovat hallinneet miesten 10-ottelua Suomessa.

– Tuloksista näkee, mikä vaikuttaa niihin. Saleille ja kentille ei päässyt koronaviruksen aikana. Lajien teknikkaa ei päässyt harjoittelemaan. Se näkyi etenkin hypyissä. Heitotkin sujuivat kohtuullisesti, kuulassa meni yli 14 metrin työntö yliastutuksi. 1 500 metriä sujui paremmin kuin kolmeen vuoteen. Tämä oli hyvä avaus. Tarkoitus on jatkaa Kalevan Kisojen kulta-hopea mitalisarjaa Turussa, kertoi valmennuspäällikkö Jaakko Hassi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?