Verkkosivut ovat tärkeä markkinointikanava Orivedelle – ylellisen väljyyden haluttiin näkyvän nyt julkaistuilla uusilla sivuilla

Kuvakaappaus, Oriveden uudet nettisivut

Oriveden uudet nettisivut on julkaistu. Kuva: Kuvakaappaus / Oriveden kaupungin nettisivut

Oriveden kaupungin uudet nettisivut on julkaistu tällä viikolla. Niiden osoite on vanha tuttu www.orivesi.fi, mutta sivuston ulkoasu, navigaatio ja sisällöt ovat muuttuneet.

Uuden verkkosivuston rakentaminen alkoi jo syksyllä. Kaupungin tiedotteen mukaan kevään koronavirustilanne kuormitti kaupungin viestinnän resursseja, mutta suunnitellusta aikataulusta saatiin pidettyä kiinni.

− Työn määrä yllätti. Sivustomme rakennettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä, joka ei ollut kaupungin väelle kovin tuttu. Paljon aikaa menikin uuden opetteluun. Työtä vaati myös uudenlaisen ajattelutavan oppiminen: pois virkakielestä ja organisaatioajattelusta kohti selkeää ja asiakkaalle ymmärrettävää ilmaisua, toteaa tiedottaja Jenni Koponen.

Uutta verkkosivustoa työstäneen työryhmän tavoitteena oli erityisesti vaihtaa sivuston näkökulma organisaatiosta asiakkaaseen.

Lue lisää aiheesta: Oriveden uudet nettisivut saadaan kesäksi – sivujen sisältö on kuvia myöten omaa tuotantoa

Kaupungin mukaan uusien nettisivujen tarkoituksena ei ole kuvata kaupungin palvelukeskuksia ja niiden toimintaa, vaan palvella erilaisia asiakasryhmiä ja auttaa heitä löytämään vastauksia kysymyksiinsä. Verkkosivuilla on tärkeä merkitys myös viestinnän ja markkinoinnin kannalta.

− Uudet sivut noudattelevat kaupungin graafista ilmettä. Etusivun ensimmäiseksi pääkuvaksi valitsin Jani Taipaleen ottaman kuvan, joka mielestäni kuvaa mainiosti Oriveden sloganeita: ylellistä väljyyttä ja oivallista olotilaa. Kuvalla ja koko sivustolla haluamme myös viestiä, että Orivesi on hyvä paikka lapsiperheiden asumiseen, Koponen mainitsee tiedotteessa.

Lue lisää aiheesta: Työssä tuli vastaan jopa liikuttavia arjen kohtaamisia – Marjo Aspegren ikuisti orivesiläistä arkea kaupungin uusia nettisivuja varten

Sivusto toimii myös kaupungin tonttien ja palvelujen esittelynä ja markkinointikanavana. Koko sivustolle haettiin modernia ja raikasta ilmettä laadukkaiden kuvien, toimivan navigaation ja helposti lähestyttävän tekstisisällön avulla.

Täysin uutta sisältöä kaupungin sivuilla ovat blogikirjoitukset. Blogeja pitävät jatkossa ainakin kaupunginhallituksen ja nuorisovaltuuston jäsenet, kaupungin elinvoimayksikön työntekijät sekä Opiskele ja liiku Orivedellä -hankkeen vetäjä Iris Sundelin.

Vaikka sivusto on nyt julkistettu, työ ja kehitys jatkuvat. Kaupunki toteaa tiedotteessaan, että tarkoituksena on seurata sivuston analytiikkaa ja saatuja palautteita tiiviisti ja kehittää sisältöjä  niiden pohjalta.

Oriveden kaupunki on tehnyt kolmivuotisen ylläpitosopimuksen verkkosivutoimittajan, Poutapilvi web design Oy:n kanssa.

Lue lisää aiheesta: Valokuvaajan ammattitutkinto merkitsi Marjo Aspegrenille hyppyä uuteen – Opiskelu Voionmaalla antoi kokeneellekin kuvaajalle valtavasti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?