Juupakodissa asuvia läheisiä pääsee nyt tapaamaan – vierailut toteutetaan asukkaan toiveesta ja erikoisjärjestelyin

Vierailut ikäihmisten asumisyksiköissä ovat olleet pääsääntöisesti kiellettyjä koronavirusepidemian aikana. Saattohoitotilanteissa vierailuista on voitu sopia erikseen.

Mäntänvuoren Terveys on nyt tiedottanut, että sen asumisyksiköiden asukkaat voivat jo tavata omaisiaan, jos asukas näin toivoo. Tapaamiset vaativat kuitenkin vielä erikoisjärjestelyjä, sillä ne toteutetaan yksiköiden piha-alueilla. Siksi vierailuista on sovittava ennalta yksikön henkilökunnan kanssa.

Juupajoella Mäntänvuoren Terveyden asumispalveluyksikkö on Korkeakoskella sijatseva Juupakoti.

Mäntänvuoren Terveys myös muistuttaa, että varotoimista huolimatta vierailutilanne on riski sekä omaiselle että vierailijalle.

– Siksi selvitämme asukkaalta hänen oman mielipiteensä tämän riskin suhteen. Myös omaisen on tarkkaan harkittava, haluaako hän ottaa riskin altistumisesta, Mäntänvuoren Terveys toteaa tiedotteessaan.

Tarkkoja ohjeita on noudatettava

Vierailulla on myös noudatettava tarkasti turvaohjeita.

Omaisella ei saa olla infektion oireita eikä hän saa olla karanteeniin määrätty. Hänen on pestävä kätensä ennen vierailua ja vältettävä kasvojen koskettelua vierailun aikana.

Omaisen ja asukkaan on myös pidettävä kahden metrin turvaväli eikä omainen saa koskettaa asukasta tai hänen mahdollista apuvälinettään edes käsineet kädessä.

Mäntänvuoren Terveys tarjoaa omaiselle käsien desinfiointivälineet ja suu-nenäsuojaimen vierailun ajaksi.

Vierailut rajoitetaan tiettyihin ajankohtiin, sillä ne vaativat enemmän henkilökunnan työpanosta kuin tavalliset vierailut. Vierailuja voidaan järjestää vain yksi kerrallaan, joten niiden mitaksi on määritelty noin 15 minuuttia, jotta mahdollisimman moni pääsee tapaamaan omaistaan. Turvallisuussyistä asukkaan luona voi vierailla samaan aikaan vain kaksi lähiomaista.

Mäntänvuoren Terveys kehottaa omaisia olemaan myös kärsivällisiä ja huomioimaan turvallisuus joka tilanteessa.

– Jos tulette vierailulle etuajassa, odotattehan vuoroanne rauhassa ja vältätte kohtaamasta muita vierailijoita lähietäisyydellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?