Rönnin ravintola tarjoaa kesäruokaa – vaikka ruokalista uudistuu, yhtä tuttua suosikkia ei siltä poisteta

Ulpu Aho, Rönnin ravintola

Rönnin ravintolan ravintolapäällikkö Ulpu Aho odottaa jo innolla, että pääsee avaamaan ravintolan asiakkaille. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Loimulohta ja uusia perunoita, äijäburgereita, vuohenjuustosalaattia ja täyteläistä suklaakakkua.

Muun muassa näitä annoksia asiakkaat ovat toivoneet Rönnin kesäravintola ruokalistalle Rönnin Facebook-sivulla järjestetyssä kilpailussa. Vielä ei ravintolapäällikkönä toimiva Ulpu Aho kuitenkaan vahvista, mitkä asiakkaiden ehdotuksista päätyvät lopulliselle listalle.

Ruokalistan viimeiset viilaukset ovat nimittäin parhaillaan menossa.

– Ehdotuksia tuli huima määrä. Se tuntui mukavalta, sillä se myös kertoo siitä, että asiakkaamme odottavat jo Rönnin ja ravintola avautumista, Aho iloitsee.

Jos kyse nyt olisi ollut tavallisesta keväästä, Rönnissä olisi ruokaa tarjoiltu jo äitienpäivästä lähtien. Koronan vuoksi asetettujen rajoitusten takia tämä ei kuitenkaan ollut mahdollista.

– Harmillistahan tämä on, mutta tilanteelle ei voi mitään. Totta kai me seuraamme hallituksen ohjeistusta, mutta tarkoituksena on, että ravintola avataan kesäkuun alussa. Toivomme, että asiakkaat löytävät meidät, vaikka tapahtumia emme pysty nyt järjestämään, Aho kertoo.

Juhannuskokkoa on jo rakennettu Rönnin lavan rantaan. Nähtäväksi jää, poltetaanko kokkoa juhannuksena laisinkaan. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Tulossa on erilainen kesä

Tieto ravintolan avautumisesta on ollut iloinen uutinen. Moni nimittäin ehti jo kysellä, kuinka Rönnin kesän oikein käy.

– Palaute on ollut kannustavaa ja moni on odottanut sitä, että avaamme. Eräskin asiakas kertoi, että kesä on pelastettu, kun Rönni avautuu.

Moni asia on ravintolassa kuitenkin hoidettava eri tavalla kuin aiemmin. Asiakkaiden turvallisuudesta on huolehdittava tarkoin.

– Siinä mielessä meillä Rönnillä on hyvä tilanne, koska tilaa on paljon. Etäisyysrajoitukset on siis helppo ottaa huomioon. Voimme muun muassa hyödyntää pihaa, jonne pöytiä voi asetella todella väljästi, Aho kuvailee.

Myös siisteyteen ja pintojen puhtaana pitämiseen on koronan vuoksi kiinnitettävä enemmän huomiota.

– Tämä on kuin kotiin tulisi, toteaa Rönnin lavan ravintolapäällikkö Ulpu Aho. Hän on ollut Rönnin ravintolasta vetovastuussa jo kymmenisen vuotta. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Uutta ja täysin tuttua tarjolla

Vaikka kesästä on tulossa poikkeuksellinen, pidetään Rönnillä mahdollisimman monesta perinteestä kiinni.

– Ravintolassa on tuttuun tapaan tarjolla grilliruokaa ja a la cartea. Myös kahvilatuotteita on tarjolla. Ajan hermolla on kuitenkin oltavat, joten jotain uutta on varmasti tarjolle tulossa, Aho lupaa.

– Rönnin ravintolasta on aiemminkin voinut noutaa ruokaa mukaan, mutta sitä palvelua aiomme nostaa vielä enemmän esiin, hän jatkaa.

Sen Aho myöntää, että ravintolan toimintaa on nyt vaikea suunnitella pitkäjänteisesti. Alku otetaankin hiukan varovaisesti.

– Olemme ensin auki hiukan suppeammin eli keskiviikosta sunnuntaihin. Seuraamme tilannetta, ja jos tilanne sitä vaatii, niin muutamme aukioloaikoja.

Mikä ruoka nyt aivan varmasti listalta löytyy?

– Makkaraperunat. Se on sellainen ateria, joka on todella suosittu. Sitä ei voi poistaa valikoimasta, Aho nauraa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?