Orivesi ja OrPon liigajoukkue haluavat jatkaa yhteistyötä – kaupunginhallitus linjaa sopimuksen sisältöä maanantaina

OrPon ottelusta

OrPon naisten liigajoukkue on tuonut paljon myönteistä näkyvyyttä Oriveden kaupungille. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupunki jatkanee markkinointiyhteistyötä Oriveden Ponnistuksen naisten mestaruusliigassa pelaavan lentopallojoukkueen kanssa myös ensi kaudella.

Yhteistyö ja siihen liittyvä sopimus ovat Oriveden kaupunginhallituksen käsiteltävinä maanantaina. Kokoukseen on kutsuttu paikalle myös OrPon edustajat.

Yhteistyötä jatkettaisiin samoin kuin ennen

Viime kaudella kaupunki maksoi OrPolle yhteistoimintakorvausta 20 000 euroa. Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että joukkueelle maksettaisiin vastaava summa myös ensi kaudella.

Lisäksi kaupunki maksaisi bonusta menestyksen mukaan. SM-kullasta OrPo saisi 3 000 euroa, hopeasta 2 000 euroa ja pronssista 1 000 euroa. Suomen cupin voitto tarkoittaisi puolestaan 2 000 euroa ja toinen sija tuhatta euroa. Vastaavat summat ovat olleet mukana jo edellisen kauden yhteistyösopimuksessa.

Sopimukseen kirjattaisiin myös, että kaupunki ei peri OrPon lentopallon liigajaostolta liikuntahallin tiloista vuokraa, kun kyse on joukkueen kotiotteluista. Niitä pidettäisiin kaupungin ja joukkueen yhteistoimintatilaisuuksina. Kaupunginhallitus kuitenkin maksaisi kotiotteluista perimättä jääneet maksut sisäisenä eränä liikuntapalveluille. Summa olisi enintään 3 000 euroa.

Sopimukseen sisällytettäisiin myös kaupungin käyttöön tulevien kausikorttien määrä, samoin kuin yksittäisiin kotiotteluihin luovutettavien vapaalippujen määrä sekä kahden ottelun otteluisännyys.

Mukana lukion lentopallolinjan kehittämisessä

Kokouksen esityslistan mukaan kaupunki suhtautuu markkinointiyhteistyöhön kaikin puolin myönteisesti, vaikka kaupungin taloustilanne on kiristymässä entisestään. Yhteistyön liigajoukkueen kanssa uskotaan kuitenkin osaltaan kehittävän Oriveden kaupungin vetovoimaisuutta.

Esityslistalla tuodaan myös esiin liigajoukkueen merkitys Oriveden lukion lentopallolinjalle. Sen opiskelijamäärät ovat nyt nousussa ja ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat tuovat valtionosuuden mukanaan Oriveden lukiolle. Kaupunki edellyttääkin, että yksi yhteistyön osa olisi se, että liigajoukkue ja sen valmennus- ja taustavoimat osallistuvat lentopallolinjan kehittämiseen.

Joukkue on nostanut Oriveden esille

OrPon liigajoukkue perustelee markkinointiyhteistyön jatkamista muun muassa sillä, että joukkueen menestys on tuonut Orivedelle runsaasti näkyvyyttä ja myönteistä julkisuutta.

Liigajaosto tuo myös esiin, että joukkue toimii hyvänä esimerkkinä orivesiläisille nuorille. Joukkueen menestys on jaoston mukaan lisännyt lentopallon suosiota nuorten harrastuksena. Yhteistyötä liigajoukkue on jo tehnyt Oriveden lukion lentopallolinjan kanssa. Yhteistyö on myös tiivistymässä, sillä OrPon naisten liigajoukkueen kakkosvalmentaja Nikolaos Gkitzekosin on tarkoitus osallistua lentopallolinjan valmennukseen säännöllisesti.

Liigajaoston mukaan yhteistyösopimukseen sisältyviä yksittäisiä asioita ovat muun muassa kaupungin käyttöön annettavien vapaalippujen määrä, otteluisännyydet, mainospaikat, nimikkopelaaja sekä pelaajien ja valmentajien käyttömahdollisuus kaupungin tilaisuuksissa ja pelaajien kouluvierailut.

Oriveden Ponnistus on pelannut naisten mestaruusliigassa 34 kautta. Seura on saavuttanut 14 SM-mitalia.  Kultaa joukkue voitti vuonna 1997. Hopeasijoja on tullut kuusi ja pronssia seura on saavuttanut seitsemän kertaa. Mitaleista yksitoista on saavutettu 2000-luvulla.

Kaudella 2018-2019 OrPo sijoittui Mestaruusliigassa neljänneksi. Kautta 2019-2020 ei koronaviruksen vuoksi pelattu loppuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?