Joustolaitakaukalon asennus alkoi – jäähallin remontti pysyy hyvin aikataulussa

Oriveden jäähalli

Joustolaitakaukalon asennus on jäähallissa hyvässä vauhdissa. Kuva: Juha Jäntti

Jäähallin uuden joustolaitakaukalon elementit saapuivat paikalle torstaina. Kaukalon toimittajan, Raita Sport oy:n asennusväki arvioi, että kaukalo ja siihen liittyvät rakenteet ovat valmiit ensi viikon loppuun mennessä.

Hallissa on tehty tähän mennessä suuri osa tälle keväälle ja kesälle suunnitelluista uudistuksista. Vanhan kaukalon purku ja nykyaikaisen joustolaitakaukalon hankinta on iso ja merkittävä muutos kiekkoilijoiden kannalta.

Kun vanha kaukalo oli poistettu, pohjalaatta tasoitettiin ja hiottiin uutta maalausta varten. Laatan maalaus sisältyy Raita Sportin urakkaan, samoin kuin toimitsijakopin ja vaihtoaition rakentaminen.

Paikallinen yritys tekee lattiapinnoitukset kaukalon ulkopuolisille alueille sen jälkeen, kun kaukalo ja sen sisälle jäävän alueen pinnoitus ovat valmiit.

Hallin sisäseinät ovat jo saaneet uuden pintakäsittelyn. Valkoinen maalaus ravintolan päätyä myöten tuo tilaan lisää valoisuutta.

Mikrobikasvustot on poistettu hallin kantavien rakenteiden pinnoista kuivajää- ja lasikuulapuhalluksella. Nämäkin kohteet ovat saaneet uudet pinnoitteet.

Oriveden jäähalli

Asentaja Jarmo Väyrynen varmisti, että laitaelementit tulevat tarkasti pystyasentoon. Kuva: Juha Jäntti

Kesäkuussa on tulossa remontointia vielä pukuhuone- ja sosiaalitiloihin.

– Koronatilanteessa on se hyvä puoli, että pääsimme aloittamaan remontin hyvissä ajoin keväällä. Saimme myös kaukalon rakentajat sujuvasti paikalle, koska heidän kiireisin sesonkiaikansa on vasta alullaan, kun nyt menemme kohti kesäkuukausia. Voimme luottaa siihen, että koko remontti valmistuu ennen normaalia jääkauden aloitusajankohtaa, liikuntapäällikkö Roope Marski vakuuttaa.

Tavoitteena on aloittaa syksyn kausi jäällä normaalissa aikataulussa, jolloin jään teko alkaa elokuun alkupäivinä.

Kaupunki sai hallin remonttikokonaisuuden ensimmäiseen vaiheeseen aluehallintovirastolta 80 000 euron avustuksen. Äskettäin tuli tieto myös toisen yhtä suuren avustusosuuden saannista remontin loppuosuudelle.

Uusi kaukalo maksaa asennuksineen ja laatan pinnoitus mukaan laskien reilut 100 000 euroa.

Joustokaukaloon tulee valmius helposti vaihdettaville laitamainoksille, mikä tuo seuroille uusia yhteistyömahdollisuuksia.

– Sekin on uutta, että uuteen kylmätekniikkaan liitettiin kevätpuolella ohjauslaitteistot, jotka ohjaavat myös käyttöveden ja lattioiden lämmitystä. Ehdimme todeta jo lyhyen kevätkauden aikana, että energiansäästöä tuli. Tämä laskee hallin käyttökustannuksia.

Oriveden jäähalli

Asennuspäällikkö Heikki Hanski esitteli kaukalon laitojen pleksiosien kiinnitykseen käytettäviä tolppia, jotka ovat hivenen taipuisaa materiaalia. Kuva: Juha Jäntti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?