Turvallisempi tasoristeys on käytössä vuoden päästä, jos kaavamuutos tulee voimaan ennen syksyä

Niemeläntien tasoristeyskolari

Niemeläntien tasoristeyksessä rytisi maanantaiaamuna. Tämä on toinen tasoristeyksistä, jotka poistuvat ensi vuonna käytöstä, kun uusi Sukkavartaan tasoristeys valmistuu. Kuva: Juha Jäntti

Turvalaittein varustettu uusi Sukkavartaan tasoristeys voi olla käytössä ensi vuoden kesään mennessä, jos alueen kaavamuutos saa kaupunginvaltuuston hyväksynnän vielä ennen lomakauden alkua. Tällöin on mahdollista, että kaava on lainvoimainen syksyksi, jolloin uuden tasoristeyksen rakentaminen on suunniteltu alkavaksi.

– Uusi tasoristeys on liikenteen turvallisuuden kannalta merkittävä hanke. Siksi on toivottavaa, että sen valmistelut etenisivät mahdollisimman sujuvasti, tekninen johtaja Antti Jortikka arvioi.

Lopullinen asemakaavan muutosehdotus on jo käynyt kaupunginhallituksen käsittelyssä, ja se tulee valtuuston seuraavan kokouksen asialistalle. Väylävirasto on laatinut tasoristeyshanketta varten ratasuunnitelman, jonka toteutus voi alkaa viraston toimesta heti, kun kaavamuutos on lainvoimainen.

Aiemmin keväällä henkilöjuna törmäsi henkilöautoon Tähtiniemen tasoristeyksessä. Maanantaiaamuna puolestaan kuorma-auto kolaroi tavarajunan kanssa Niemenläntien tasoristeyksessä. Niemeläntien ja Niementien tasoristeykset poistuvat käytöstä sen jälkeen, kun Sukkavartaan tasoristeys tieyhteyksineen on valmis.

Täydessä vauhdissa ollut tavarajuna törmäsi kuorma-autoon Niemeläntien tasoristeyksessä maanantaina aamukuudelta. Jakeluauto ruhjoutui pahoin, mutta auton kuljettaja selvisi tilanteesta vammoitta.

Lue tästä verkkouutinen, joka kertoo onnettomuudesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?