Orivedellä päällystetään kesän aikana kolme tieosuutta

Teiden päällystykset

Tien 58 osuus Hirsilästä Juupajoen rajalle on yksi kesän päällystyskohteista. Kuva: Juha Jäntti

Pirkanmaan ely-keskuksen tarkentuneet suunnitelmat kertovat, että päällysteitä uusitaan Orivedellä kolmella tieosuudella. Juuri valmistunut Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma kuluvalle vuodelle pitää sisällään kaikki toteutuvat väylien rakennus- ja kunnostustoimet.

Uusiopäällystettä tulee 58-tiellä Yliskylän ja Oriveden keskustan välille vajaan 5 kilometrin matkalle. Edelleen 58-tietä koskee päällystystyö Hirsilästä Juupajoen rajalle, mikä merkitsee 4,3 kilometrin osuutta.

Ysitiellä päällystetään 3 kilometrin osuus Talviaisista Jämsän rajalle.

Päällystystyöt kohdistuvat myös 58-tien Kangasalan puoleiseen osuuteen kokonaisuudessaan. Osuus sai peruskunnostuksen yhteydessä kaksi vuotta sitten yhden asvalttikerroksen. Nyt sinne vedetään suunnitellusti myös toinen kerros.

Suunnitelmaan on otettu mukaan päällystyskohteet, jotka hyvin todennäköisesti myös toteutuvat. Pientä säätöä voi tulla vielä lähiviikkoina. Tilannetta helpottaa se, että valtio myönsi 20 miljoonan euroa lisärahoituksen valtakunnallisesti teiden kunnostuksiin.

Kesän tietyöt ovat jo alkaneet ainakin Virroilla ja Pirkkalassa. Startti tapahtui nyt pari viikkoa tavallista aikaisemmin, koska tietöillä on osaltaan maan taloutta elvyttävä vaikutus nyt poikkeustilanteessa.

Pirkanmaalla korjataan päällysteitä tänä vuonna noin 275 kilometrin verran. Huonokuntoisia päällystettyjä osuuksia on Pirkanmaalla 540 kilometriä. Ely-keskuksen mukaan huonokuntoisten teiden määrän pitäminen nykytasollakin vaatisi noin 300 kilometrin päällystämistä vuosittain. Korjausvelan vähentämiseen tarvittaisiin vieläkin selvästi enemmän.

Koko ajoradan levyistä uutta päällystelaattaa tulee noin 80 kilometrille. Loput korjataan uusiopäällysteellä tai urapaikkauksin.

Uusiopäällystysmenetelmiä ovat menetelmät, joissa hyödynnetään olemassa olevaa päällystettä ja uutta massaa lisätään vain osa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?