Suurin osa Tredun opiskelijoista valmistuu aikataulussa – viivästykset liittyvät useimmilla työssäoppimisen katkeamiseen tai peruuntumiseen

Tredu

Valmistumisen viivästykset liittyvät useimmilla Tredun opiskelijoilla poikkeusolojen tuomiin muutoksiin työssäoppimisjaksoilla. Kuv:a: Juha Jäntti

Tredusta valmistuvien opiskelijoiden määrä näyttäisi pysyvän kevään poikkeusoloista huolimatta lähes normaalilla tasolla. Valmistuvia opiskelijoita ohjaaville opettajille tehtiin huhtikuun lopulla kysely, jolla selvitettiin opiskelijoiden valmistumisen mahdollista poikkeusolosuhteista johtuvaa viivästymistä. Kyselyyn vastasi 134 opettajaa, joilla on ohjattavanaan yhteensä 1573 valmistuvaa opiskelijaa.

Vastausten perusteella näistä noin 15 prosentilla eli 232 opiskelijalla valmistuminen viivästyy poikkeusoloista johtuen. Tästä joukosta suurimmalla osalla (175 opiskelijalla) viivästyminen on yhdestä kolmeen kuukauteen. Kyselyn perusteella valtaosalla syynä viivästymiseen on työelämässä oppimisen keskeytyminen tai peruuntuminen.

Poikkeusolot rajoituksineen vaikuttavat suoraan elinkeinoelämään, työllisyyteen ja tätä kautta työssäoppimiseen. Tällöin myös hakeutuminen jatko-opintoihin viivästyy.

– Tredun opettajat ovat suoriutuneet urakastaan vallitsevissa poikkeusoloissa loistavasti. Koko muu henkilöstö on myös antanut täyden tukensa opiskelujen edistämiseen. Vaikka tilanne tänä keväänä on ollut todella haastava ja ennen kaikkea epävarma, on myös valmistuvista opiskelijoista pidetty huolta niin hyvin kuin se on suinkin ollut mahdollista, ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen sanoo.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella Pirkanmaalla 14 toimipisteessä – myös Orivedellä. Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?