Kaukoliikenteen bussien tavaratilat ovat täynnä paketteja, koska vuoroja on harvennettu

Oriveden Matkahuolto

Linja-autonkuljettaja Jukka Lindfors purki perjantaina ruumasta Orivedelle osoitettuja paketteja. Kuva: Juha Jäntti

Kaukoliikenteen busseissa on nyt vähänlaisesti matkustajia, mutta sitäkin enemmän kuljetettavia paketteja. Poikkeustilan ajaksi harventuneet bussivuorot pyrkivät hoitamaan normaaliin nähden hiukan kasvaneen rahdin kokonaismäärän.

– Paketteja on ollut näinä viikkoina lastitilan täydeltä, kertoi linja-autonkuljettaja Jukka Lindfors purkaessaan Paunun bussista Orivedelle jääviä paketteja perjantaina.

Tavaratilan luukkujen avaus paljasti, että ainakin kaksi lastivälikköä oli viimeiseen asti täynnä pienempiä ja suurempia paketteja. Yksi autonrengassarjakin matkasi kohti Keski-Suomea.

Kuskille tilanne näkyy ainakin siinä, että pysähdyspaikoissa pitää olla melkoisen rivakkana, jotta auto pysyy aikataulussaan. Lindfors purki kyydistä täyden kuljetuskärryllisen verran tavaraa, ja kyytiin lähti vajaa rullakkohäkillinen rahtia.

Oriveden Matkahuoltopisteessä työskentelevä Kaija Mäkynen arvioi, että bussirahdin määrä on kasvanut jonkin verran poikkeustilan aikana. Postimyynnin suosio näkyy. Kovin merkittävästä muutoksesta ei ole kuitenkaan kyse.

– Tila on meillä riittänyt, ja palvelu toimii melko normaaliin tapaan. Epidemian vuoksi lyhennetyt aukioloajat tuottavat välillä pientä ruuhkaa. Ihmiset kyllä ymmärtävät hyvin, kun välillä joudun kehottamaan osan asiakkaista odottelemaan ulkosalla, Mäkynen kiitteli.

Oriveden Matkahuolto

Kaija Mäkynen rekisteröi saapuneet paketit ja asettelee ne hyllyille Matkahuollon Oriveden palvelupisteessä. Rahtia on liikkunut poikkeusaikana jonkin verran tavallista enemmän. Kuva: Juha Jäntti

Paketit liikkuvat määränpäähänsä pääosin normaalien kuljetusaikojen puitteissa. Välillä tulee tilanteita, jolloin bussiin eivät mahdu kaikki lähtevät paketit esimerkiksi Tampereelta. Tällöin jotkut lähetykset joutuvat odottamaan pisimmillään seuraavaan arkipäivään.

Matkahuolto on toistaiseksi avoinna vain kello 11–12 ja 16–17. Aikavälit osuvat lähtevien ja tulevien bussien aikatauluihin. Toimipiste on viikonloput suljettuna.

– Pyrimme kyllä palvelemaan pakettien noutajia muinakin aikoina. Jos Matkahuolto on suljettuna, asiakas voi tulla kysymään palvelua K-Supermarketin kassalta. Jotkut myyjistämme pystyvät toimimaan myös Matkahuollon puolella, K-Supermarketin kauppias ja Matkahuollon toimipisteestä vastaava Sofia Siili-Malinen kehottaa.

Matkahuollon palvelut löytyvät Orivedellä myös K-Market Pinkojasta ja aseman K-Marketista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?