Nuorisotilat, kirjasto sekä kaupungintalon kokous- ja kerhotilat avautuvat 1. kesäkuuta – Orivesi ryhtyy vähitellen purkamaan koronarajoitteita

Kampuksen nuorisotilat

Oriveden uudet nuorisotilat ovat Kampuksen päärakennuksen alakerrassa. Tiloja remontoitiin uutta käyttöä varten maaliskuun alkupuolella. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupungin palveluissa ryhdytään vähitellen purkamaan koronavirusrajoitteita.  Toimenpiteitä tehdään hallituksen maanantaina tiedottamien uusien linjausten mukaisesti.

Oriveden esiopetus ja peruskoulut palaavat lähiopetukseen 14. toukokuuta. Suomen hallitus teki päätöksen perusopetuksen rajoitteiden purkamisesta terveysviranomaisten arvion pohjalta. Kaupungin valmiussuunnittelun johtoryhmä on todennut, että Orivedellä ei ole tällä hetkellä perusteita poiketa hallituksen päätöksestä.

Oriveden lukio jatkaa hallituksen suosituksen mukaisesti etäopetuksessa kevätlukukauden loppuun. Myös Tredu jatkaa etäopetuksessa. Lukiolaisten ruokakassipalvelun jatkoa Orivedellä vielä selvitetään.

Hallitus linjasi, että uloslainaaminen kirjastoista sallitaan välittömästi. Kirjastojen tilat voidaan kuitenkin avata vasta 1. kesäkuuta. Oriveden kaupunki selvittää parhaillaan kaupunginkirjaston lainausmahdollisuuden järjestämistä ilman kirjaston tilojen varsinaista avautumista. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Eräjärven kirjaston lainaus ja tilat avautuvat kuitenkin vasta 1. kesäkuuta alkavalla viikolla.

Oriveden uimahallia remontoidaan parhaillaan ja halli avautuu vasta syksyllä.

Liikuntahallissa tehdään vesikattoremonttia. Liikuntapalvelut kutienkin selvittää, onko kuntosalin avaaminen kausikorttilaisille mahdollista vielä kevään aikana.

Ulkoliikuntapaikat Orivedellä ovat jo osittain auki, ja loput paikat avataan lähiaikoina.

Kaupunki kehottaa myös huomioimaan, että ulkoilureiteillä voi nyt olla tilapäisiä ruuhkia ja että jokainen muistaisi pitää huolta yhteisistä virkistysalueista siivoamalla omat jälkensä.

Uusiin nuorisotiloihin kesäkuussa

Uudet nuorisotilat Oriveden Kampuksella avataan 1. kesäkuuta ja nuorisopalvelujen kesäleirit järjestetään hygienia- ja etäisyysrajoituksia noudattaen. Kaupunki ei järjestä etäisyysrajoitusten vuoksi leireille yhteiskuljetusta, vaan huoltajat vastaavat kuljetuksesta. Teemapäivistä ja lähialueen retkistä tiedotetaan erikseen.

Kokoontumisrajoitus nostetaan 10 henkilöstä 50 henkilöön 1. kesäkuuta lähtien. Rajoitus koskee julkisia tilaisuuksia ja suositukseen perustuvana toimintaohjeena myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämiä tilaisuuksia, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumia sekä uskonnollisia tilaisuuksia.

Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31. heinäkuuta asti.

Kirjaston tilat, nuorisotilat sekä kaupungintalon kokous- ja kerhotilat avataan kuntalaisten käyttöön 1. kesäkuuta, mutta Järjestöjen talo avautunee vasta elokuussa. Kaupunki kuitenkin suosittelee, että yhdistykset ja muut tahot edelleen välttelevät ei-välttämätöntä kokoontumista tai kokoontumisia järjestetään esimerkiksi ulkona.

Kuntouttavassa työtoiminnassa siirrytään Orivedellä 1. kesäkuuta alkaen hallitusti etäkuntouttavasta toiminnasta työpajoilla ja ryhmissä tapahtuvaan työtoimintaan.

OSKOn ryhmien kevätkausi on jo päättynyt. Uusi lukuvuosi alkaa 14.9.2020.

Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto korosti linjauksissaan riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjetta noudatettaessa.

Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat voimassa toistaiseksi ja asiaa tarkastellaan seuraavan kerran kesäkuun loppuun mennessä. Hoivayksiköissä mietitään kuitenkin uusia käytäntöjä turvallisten sosiaalisten kontaktien mahdollistamiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?